lördag, september 01, 2007

Fönsterkillarna är här!

Vi skulle ha fått dom första fönstren installerade förra lördagen. Men när fönsterkillarna kom med köksfönstret och G:s fönster hade muraren inte gjort klart sin del av jobbet. Det gamla fönstret satt kvar och det gjorde också gallret. Så fönsterkillarna lämnade fönstren och åkte iväg igen. Dom skulle ha kommit tillbaka i torsdags. Men då A pratade med kompisen (som är bossen för företaget vi anlitat) sa han att dom inte kunde komma då utan skulle komma idag, lördag, istället.

Och nu är dom här! Helt plötsligt har lägenheten invaderats av gubbar, killar, fönsterrutor, maskiner, apparater, sladdar och jag vet inte allt… Många, många fönsterrutor är det. Jösses! Hur ska jag hålla dom rena? Sanningen har precis gått upp för mej. Det kommer att bli ett himla jobb med att hålla dom rena och fina. Huvva! Det blir till att ta det hela med Fly Lady-lugn. *s* One babystep at a time…

Mitt i röran går muraren och jobbar. Han har gjort klart dörrvalven nu. Jättesnyggt har det blivit! Han har nästan murat igen köksdörren. Själva tegelstenarna är på plats, nu är det bara de genomskinliga rutorna kvar. Enligt muraren måste cementen kring tegelstenarna stelna ordentligt först innan han kan lägga dit de genomskinliga, annars kan väggen bli sned. Och det låter ju logiskt. Han har lagt tegel i blöt, så det verkar som han kommer att börja med de första plattorna snart. Men han har inte ens börjat på det som ska bli matplatsen ännu, så jag vet inte riktigt i vilken ordning han ska ta grejerna. Nu har jag iof inte varit i köket sedan i morse då han håller kanske på med den just nu. Vad jag vet är det det sista stora jobbet som ska fixas innan kaklet ska på plats. När väggarna är klara ska golvet jämnas till och läggas och det som ska målas ska målas. Sedan är det bara marmorbänkarna och möblerna som ska på plats. Och efter det får vi tillbaka vårt kök.

Ska vi ha en tävlingom vem som gissar bäst? Kom medgissningarom när vi kan laga vår första måltid i vårt kök. Den som gissar närmast får en hemlig present härifrån. För att kunna vinna måste du lämna mailadress eller hemsidesadress så jag kan kontakta vinnaren, för ingen kontaktinfo = ingen vinst. Låter det bra? Ok, då så. Sätt igång och gissa!

1 kommentar:

Anonym sa...

Ser fram emot nya bilder från köket.

KRam Elisabeth