onsdag, oktober 10, 2007

Mot nya mål

Så där, nu är mina sysselsättningsproblem för resten av året lösta. Ingen risk att jag får långtråkigt i höst i alla fall.

Idag har jag varit i Ceuta och skrivit in mej, så nu är jag oficiellt en studerande igen. HURRA! Till slut valde jag de 5 obligatoriska ämnena och Retórica som är en 5-poängare och går på vårterminen.

Lektionerna börjar på måndag! Men mitt ID-kort har gått ut, så jag kommer inte in i de virtuella klassrummen. Shit! Så nu måste jag sätta igång med att fixa papper för att skaffa ett nytt ID-kort... Visst var jag medveten om att jag måste skaffa ett nytt, men jag hade tänkt vänta tills jag blivit klar med röran här hemma och kunde fixa med det i lugn och ro. Så på måndag eller tisdag blir det till att roa mej med att sitta hos polisen så jag får ett nytt ID-kort.... INTE kul! Men vad gör jag? Jag kommer ju inte in på forumen annars och kan inte börja plugga. Böcker måste jag också skaffa, jag har inte alls hunnit tänka på den biten ännu. *suck suck suck*

Dessutom har jag fått jobb. Eller rättare sagt, jag är tillbaka på mitt gamla vanliga jobb som spanskalärare. Två kvällar/vecka (sent, sent.... Tyvärr! Passar inte alls mitt liv egentligen men jag ska se om jag kan fixa så vi slutar lektionerna lite tidigare genom att läsa in rasten). Rik lär jag inte bli. Inte på pengar i alla fall. Men det är verkligen en bra hjälp på vägen att få så mycket lärarerfarenhet medan jag pluggar. Jag läser ju inte pedagogik, utan den hoppas jag kunna fixa genom arbetserfarenhet. Som "filóloga" har man ju egentligen inget krav på att läsa pedagogik, inriktningen är ju mycket bredare än så. Jag ska undervisa på samma nivå som i somras, A2 (för er som är insatta i systemet). Perfekt! Samma bok ska vi ha också. Jag hoppas jag hittar mina planeringslappar från i somras och mina anteckningar. Det skulle vara en stor hjälp. Fast i somras hade jag en superbra grupp, som låg en bra bit över nivån. Dessutom körde vi intensivundervisning - 2 timmar/dag, så vi hann i princip igenom hela boken på 1 månad. Nu ska vi läsa 3 tim/vecka och nivån lär vara lägre så jag lär få räkna med kanske 2 veckor på varje kapitel. Det kommer att gå bra det med, men kräver en annan planering och upplägg. Jag tycker att det ska bli jättespännande att ge mej in på lärarbanan på riktigt.

Nu ska jag gå och äta chokladmousse med grädde med mina barn. Idag firar vi att mamma börjar skolan och att vi ska läsa läxor ihop. Dom tycker att det är jättelustigt att ha en mamma som pluggar. Vi får hoppas att dom tycker att det är lika kul i slutet av året. *s*

4 kommentarer:

Tolken sa...

GRATTIS!! Kul att du kommit in och lycka till med polisen. Myndigheter är inte roliga någonstans!

Malin sa...

Spännande med studierna och lycka till med ditt ID!

Pumita sa...

Superkul! Grabbarna tycker nog att det är roligt med mamma på skolbänken så länge hon tycker det själv. :)

Anna Malaga sa...

Lycka till!