söndag, december 23, 2007

Hälsningar från Stockholm

Jaha, så är vi då framme i Stockholm. Men det var inte helt lätt att ta oss hit i år, för vi hade definitivt inte vädrets makter med oss. Just nu sitter jag på min pappas dator (fast han sa åt mej att jag absolut inte fick röra den när han var borta *s*) så jag kan inte skriva så mycket just nu. Den längre versionen kommer när vi är hemma i Tetuán igen.

Som ni vet påbörjade vi resan i onsdags morse och då skulle vi ta rutten Tetuán - Ceuta - Algeciras - Málaga. Eftermiddagen/kvällen skulle vi tillbringa i Málaga innan vi skulle åka vidare hem till Anna. Torsdagsförmiddagen skulle tillbringas i Málagas centrum och på kvällen skulle vi flyga Frankfurt - Stockholm. Men så blev det inte riktigt....

När vi kom till hamnen i Ceuta missade vi precis 13-båten och skulle istället ta nästa båt som borde ha gått 14. Men pga dåligt väder ställdes den båten in.... Och de efterföljande... Ni som kollat på nyheterna de senaste dagarna har kanske läst/sett nyheterna om ovädret i sundet, med vågor på över 4 meter och stormvindar på jag vet inte hur många sekundmeter. 13-båten kom över sundet, med nöd och näppe. Det hade tagit 3½ timme i stället för de vanliga 45 minuterna, folk hade legat och spytt överallt för vågorna var så fruktansvärda... Efter det stängdes båda hamnarna.

Ännu en båt vågade sej över sundet. Linjens kraftigaste och säkraste båt kom över på kvällen. Den plockar dom bara fram i nödsituationer, när ingen av de vanliga kan ta sej över. 2½ timme hade det tagit för den att komma över. Men sedan blev den stående 3 timmar i hamnen utan att kunna släppa av folk, för under resan över hade den fått en sån kraftig smäll av en våg att bogvisiret hade gått sönder. Det gick inte att öppna rampen så att bilarna kunde köra ut. Sedan gick det inte att stänga igen den heller utan det var en glipa på en 20 centimeter. När dom skulle fästa båten i kajkanten var vågorna så höga inne i hamnen att en av ringarna kättingarna ska sitta fast i gick sönder och kättningen for ner i vattnet med sån kraft att den slog i propellern, som i sin tur blev skadad. Så ruttens säkraste båt togs även den ur trafik. Bilarna och passagerarna fick till slut ta sej ut via den bakre bilrampen. Och vi blev strandsatta i hamnen... Natten som följde kräver ett eget inlägg men det får bli när vi är hemma igen.

På torsdagskvällen kom vi till slut iväg med den stora säkra båten, efter att några experter flugits in till Ceuta. Men efter vad jag förstått så hade dom bara lyckats lappa ihop båten tillräckligt för att den skulle ta sej över sundet, för fören var stängd och vi fick gå ombord via bakre bildäck och av via någon personalgång i yttre skrovet där passagerare egentligen inte ska vara. Men av kom vi till slut och vår räddande ängel Anna hämtade upp 3 mycket trötta och smutsiga passagerare i Algeciras.

Fredagen tillbringade vi sedan på Málaga flygplats. Vi fick boka om våra biljetter till samma rutt, fast ett dygn för sent. Även den resan kräver ett eget inlägg, så ni får vänta lite på flygrapport. Men jag kan säga så här, vi förberedde oss mentalt för att även tillbringa en natt på Frankfurts flygplats...

Nu är vi framme i Stockholm och börjar bli människor igen. Barnen är i Stockholm och kollar på julskyltningen med mommo och moffa och jag sitter här och pluggar. Eller borde plugga rättare sagt. Så det ska jag återgå till nu.

I morgon är det julafton. Glöm inte att höra av er till alla nära och kära och önska dom en riktigt god jul! Grannar, kassörskor, busschafförer och andra ni möter blir också glada över ett leende och en önskan om en god fortsättning.

GOD JUL ALLIHOPA!!!!!

6 kommentarer:

Dosiss sa...

God Jul själv gumman och till dina pojkar.

Anonym sa...

GOD JUL och ETT GOTT NYTT ÅR. Önskar jag dig och de dina. Jag smyger fortfarande på din blogg....men tappade modet att msn med dig.....vet inte riktigt varför. Hälsa mor och far från mig den nippriga tjejen i porten brevid.....som fortfarande drömmer om paellan ute på landet...mums. Lotta

Sofia sa...

God Jul, Nejma och pojkarna! Skönt att ni har kommit till Stockholm nu iaf, men med en del strapatser på vägen.

Kram, Sofia

Lilla Blanka sa...

Satt och Googlade på lite allt möjligt när jag hittade till din blogg, och jag tyckte att jag kände igen namnet. Nejma... och nu vet jag..jag brukar besöka en fotoblogg som gör inlägg på onsdagar med rubriken "Ordlös Onsdag" och då har jag också sett nåt om Nejma... :) Nåväl, det är jätteintressant o kul att läsa din blogg. I´ll be back, so han sa..
Mia

Cattis sa...

GodJul!

Skönt att läsa att ni är framme. Kan bara ana mig till vad ni varit med om...

Kram till dig, dina pojkar och resten av din familj.

Lillasyster sa...

God fortsättning på er

*kram*