torsdag, januari 17, 2008

Beach 2008

Min kompis Sofia och jag har startat en liten utmaning oss emellan som vi kallar Beach 08. Ni kan ju själva lista ut vad den går ut på. *s* Vi ska peppa varandra så att vi både äter nyttigare, är ute mer i friska luften och motionerar regelbundet. Det är ingen bantning eller mirakelmetod utan vi ska helt enkelt försöka se till så vi lever lite hälsosammare.

Jag har lyckats lägga på mej ett rätt stort antal "trivselkilon" på sista tiden. Det är nog en kombination av mycket stillasittande (hur lätt är det att plugga samtidigt som man promenerar?), för lite sömn, mat på oregelbundna tider och mycket kakor. Jag har inget bestämt viktmål eftersom jag inte äger någon våg (saknar det inte heller!) men uppskattningsvis är det cirkus 10 kilo jag skulle vilja få bort. Kanske lite mindre men absolut inte mer. I så fall kommer jag ner till min absoluta idealvikt, då jag mår som allra bäst. Går jag ner mer än så hamnar jag på för lågtBMI och det vill jag inte. Jag har ingen önskan att bli smal som en sticka, jag vill bara må bättre och ha mer ork.

Min strategi för Beach 08 är att börja ta dagliga promenader och sluta äta godis, kakor och annat sött. Grönt te utan socker dricker jag redan varje dag.

Som det är just nu går jag runt 15 minuter på morgonen, 15 min + 20 min på eftermiddagen. Det räcker inte för mej för min kropp är ju redan van vid den här motionen. Jag måste helt klart öka på morgonpromenaden eller på den första eftermiddagspromenaden.

På helgerna tänker jag försöka få med mej killarna ut på långpromenad. Det gjorde vi i fjol, när vi var med på en amerikansk utmaning och gick över 2500 minuter på mindre än 3 månader. Det kändes himla bra och vi fick gott om frisk luft. Genom att det var en utmaning så kändes det faktiskt lättare att komma iväg ut, oavsett väder. Barnen hängde glatt med (nåja, oftast i alla fall), för inte tänkte dom låta någon annan mamma vinna utmaningen heller. *s* Jag hoppas få med dom i år med.

Det här är min promenadticker som jag ska uppdatera ungefär en gång i veckan. Den börjar gälla på söndag. Den är inställd på 2500 minuter. Vi får se hur lång tid det tar för mej att komma upp till den summan. Mina nuvarande dagliga promenader räknas inte in i den tiden utan det blir bara det som är utöver mina vanliga 50 minuter.
Jag hoppas också komma igång med yogan regelbundet nu snart. Dessutom har jag en pilates DVD som jag inte testat ännu, den är jag jättenyfiken på. Men den får helt klart vänta tills efter proven.

1 kommentar:

Anna Malaga sa...

Promenader är det bästa som finns, särskilt om man bor vid havet. Hoppas ni fâr fint väder i vâr!