tisdag, maj 27, 2008

Världens folk äter dyrt

Sent omsider kommer nu en förklaring till bilden förra veckan. För er som gissat på en bar så var det nästan rätt, men ändå inte...



Bilden på flaskan kommer från La Feria de los Pueblos i Fuengirola som vi var på under vår Torremolinos-semester. Ferieplatsen har en öppen del där dom kan ställa upp olika stånd och stora tält. Sedan finns det också en del med färdigbyggda "casetas" som när det inte är feria kan hyras för olika ändamål. Helgen vi var i Torremolinos firade dom "Världsfolkens fest" och en massa länder var representerade, men inte Sverige. Finnarna stekte plättar och rökte äkta norsk (!!!) lax. Norrmännen sålde korv. Argentinarna hade värsta grillanläggningen där dom sålde minimala bitar grillat kött för en allt annat än liten peng.




Jag blev rätt besviken över att se att Afrika var så dåligt representerat. Bara Egypten och Marocko (som vid öppningsdags inte ens satt igång att dekorera huset dom lånat/hyrt (?). Inga länder från "det svarta Afrika". Asien representerades av Indien, Iran och Japan.

Inga kommentarer: