tisdag, maj 27, 2008

Mobiler finns det gott om

Mina barn och jag använder våra mobiler väldigt, väldigt mycket. Ibland undrar jag hur livet faktiskt var INNAN mobilerna gjorde sitt intåg i våra liv, hur överlevde vi? Det är ju så lätt att plocka fram mobilen och skicka ett mess till en kompis, få väderleksrapporten i Svappavaara eller senaste fotbollsresultatet...

När vi flyttade hit fanns det ett stort bolag, Meditel, och ett mindre som var rätt nytt, Jawal. Det senaste året har det skett en smärre sxplosion på marknaden och en massa bolag konkurrerar om kunderna. Det har lett till att man numera kan välja vilken sorts täckning man vill ha. Ju bättre täckning, desto dyrare, men om man bara behöver använda mobilen inom ett begränsat område finns det väldigt billigt företag som erbjuder det. Jag tycker att det är bra att det finns valmöjlighet och efter 3 år med Meditel funderar jag faktiskt på att byta för nu är det Meditel som är det mindre bolaget och Jawal det stora och det är mycket billigare att ringa till ett Jawalabbonemang med en Jawaltelefon än med en med nått annat bolag. Nästan alla mina kompisar har Jawal numera så för mej är det nog bara en tidsfråga innan jag byter jag med.

4 kommentarer:

PiM sa...

ingen ordlös onsdag??? // PiM

PiM sa...

:) jag hittade längre ner.........

PiM sa...

:) jag hittade längre ner.........

a home far away sa...

Hej!
Vilken fin blogg du har och så intressant att läsa om ditt nya liv. Jag har själv flyttat utomlands, till Singapore för 1,5 år sedan och trivs mycket bra!

Ha en fin vecka

Kram Gunilla