fredag, maj 19, 2006

Vattenmelon

Idag har vi köpt årets första vattenmelon. Den är STOOOR, över 10 kg. Mina armar hängde nere vid knäna när vi väl kom hem med melonen. För jag hade definitivt inte planerat att köpa en megamelon, utan vi skulle bara köpa ägg och någon frukt.Istället blev det 10 kg vattenmelon och 3 kg potatis. Summa: 48 DH, för potatisen var lite dyr, men jättefin.

Så idag har vi ätit potatissallad med egenodlad gräslök, sojaköttfärssås och vattenmelon till efterrätt. Gott gottigottgott! G åt vattenmelon till det nästan sprutade ut ur öronen... Han ÄLSKAR vattenmelon! Nu lär han få äta sej trött på melon, säsongen har ju knappt börjat. För här äter man mycket melon i olika former. Det är ju läskande och bra när temperaturen ligger konstant på över 30 grader, dag som natt.

Annars har det inte hänt så mycket nytt här de senaste dagarna. Jag har skrivit in mej på bilskolan igen och ska köra 1 timme i morgon. Nästa vecka tänkte jag "bosätta" mej på bilskolan, köra 1 timme/dag och plugga teori resten. Vi få väl leva på frukt och mackor nästa vecka. Jag tror nog att killarna överlever en vecka med snabbmat, trots att dom själva föredrar "riktig" mat, dvs hemlagad mat. Det är lustigt hur dom har ändrat sej, för i Sverige ville dom gå på McDonald's, Burger King och korvmojen på Ikea jämt och ständigt.

Om 2 veckor börjar barnen med sommarschema i skolan. Då har dom bara lektioner på morgonen och eftermiddagarna lediga. Ingen skolmatsal heller utan jag får hämta två jättehungriga killar varje dag och ha med frukt eller annat mellis i väskan så dom "överlever" vägen hem. Det ska bli skönt att få lite mer fritid. Det blir som lite "invänjning" inför sommarlovet. *s* Bara några få veckor kvar nu.... Fast nackdelen är att killarna börjar en intensiv period i skolan, med mycket prov och tester, fast också utflykter och fester. Så det blir säkert kul.

4 kommentarer:

popsan sa...

Jag längtar till dom grekiska vattenmelonerna...typ om 1-2 månader är dom perfekta.
Här äter dom vattenmelon med fårost till..prova det är faktiskt ganska gott.
Massor av kramar.

Nejma sa...

popsan - vattenmelon med fårost lät som en udda kombination men 1) jag älskar vattenmelon och 2) jag gillar fårost så 3) kan tänka mej att det är en kanonkombination! Måste prova.... Har hittat en liten affär här i stan som säljer färskost, nu slipper jag köpa inne i Tetuán. :-) Kanske provar jag det redan i morgon... Jag rapporterar efteråt.

Förresten, har du nån annan smarrig idé på vad man kan göra med vattenmelon? Jag brukar köra i mixern och göra juice. Svalkar jättebra!

Kram,
Nejma

Thérèse sa...

Åh vattenmelon är jättegott , det älskar mina barn också. Fast kombinationen med fårost låter udda men jag tror jag ska prova någon gång.

När jag läser om ditt körkortspluggande känner jag mig glad att jag har det bakom mig. Inte kul. Lycka till. Hoppas du snart har kortet.

Maria sa...

Hej Nejma
Går ett varv i ringen (Bara Bloggare) för att se hur det står till med alla!

Ha det så bra, kram Maria