måndag, juni 12, 2006

Åska - tror jag...

Det är några konstiga ljusfenomen utanför fönstret. Det vete fåglarna om det blixtrar eller bara är gatubelysningen som fått lite frispel. För några blixtar syns inte till... Däremot har jag hört lite muller en stund nu, men det behöver inte heller betyda nått för det kan lika gärna vara någon som river ett hus här i närheten. *s* Det pågår en febril aktivitet här i Martil nu, alla vill få sina bostäder redo för sommarsäsongen. Huset dom rev idag kommer säkert att vara fullt beboligt inom någon vecka för när dom väl jobbar här så jobbar dom ordentligt. Problemet är bara att få hantverkarna att börja.... Fast så här års jobbar alla som kan - alla hus måste målas om både utvändigt och invändigt (saltet i luften och fukten "äter upp" kalken), gatorna fixas, ytterdörrar hängs om och trädörrar slipas, trottoarer fixas till, träd planteras... Och det rivs och byggs nytt. Hela sta'n får en ansiktslyftning. Jag måste nog fundera på att anlita en målare jag med.

Killarna har lektion fortfarande men jag hör hur dom gäspar... G är totalt okoncentrerad och promenerar mest bara runt. Stackarn! Tur att det inte är så många gånger kvar. :-)

Dom ringde från skolan för en stund sedan. Det blir ingen skola i morgon, en lärare har dött. En lärare i 4:an... Undrar om det kan vara kompisens sons lärare, han som är så himla bra och som jag hoppas att B får nästa år? Hoppas inte det! Jättetråkigt vem det nu än är. Fast skönt för killarna att få sovmorgon efter den här sena kvällen.

Det mullrar fortfarande, men inget regn än. Blåser gör det, som bara den. Inte roligt att cykla i motvind just nu. Tur nog blåser det MOT straden, inte IFRÅN stranden, för annars skulle vi ha drivor med sand på balkongerna i morgon... Men det som mullrar KAN ju vara åska så jag ska logga ut om en liten stund.

2 kommentarer:

Anonym sa...

undrar just om ert begynnande oväder kom hit istället. natten har dominerats av en "tropical wave" (tycker inte om att översätta det, för det påminner för mycket om den där tsunamin, men är inte alls samma sak). det har blåst så att rutorna skallrat och havet skummat. när man kunnat se det förtås, för regnet har öst ned. imorse upptäckte vi att några av blomsterbuskarna blåst bort! vackert och lite otäckt på en och samma gång.

vad bra att de får privatlektioner! vet inte exakt vad jag ska kommentera för det är så mycket intressant... tycker att det är så roligt att läsa om det dagliga livet hos er. det sätter igång fantasin på ngt vis :).

evangeline

Nejma sa...

Evangeline - Ovädret drog igång sedan med spöregn och mer åska, så jag drog ur alla elsladdar bara utifall att... Det regnade hela natten tror jag, för varje gång jag vaknade till hörde jag hur det vräkte ner. Men frammåt morgontimmarna hade ovädret dragit bort, så visst kan det ha fortsatt uppåt. *s*

Nu tycker jag att deet har regnat klart för i sommar! Sommaren har ju inte riktigt kommit igång än. I fjol var det många som badade så här dags, i år ska man nog va lite småknäpp för att bada frivilligt. Det är varmt i 2 - 3 dagar och så blir det iskallt med regn i 2 - 3 dagar och så blir det varmt igen... Vädret ÄR knäppt numera...

/Nejma