söndag, juni 25, 2006

Solsting

G väckte mej innan 5 i morse när han rusade till badrummet för att kräkas. Sedan somnade vi om i hans säng men fick rusa iväg till badrummet ytterligare några vändor. Vid 7 var det för ljust för att somna om i hans rum så vi klev upp och gick och la oss på vardagsrumsgolvet och slötittade på barnprogram istället. Det är tur att den spanska kanalen SuperÑ sänder nästan dygnet runt, det är barnprogram utan våld. Han kräktes rätt mycket och var blek, men annars mådde han bra. Jag tvingade i honom lite kamomillte och sedan gick jag till affären och köpte Coca Cola. Nu mår han bättre och orkar skrika att han vill ha sällskap och han börjar ha lite småtråkigt. Det är tecken på att han är på bättringsvägen. *s*

Egentligen skulle vi varit i "kyrkan" nästan hela dagen idag. Det är avslutningsfest ikväll och den katolske biskopen i Tanger kommer hit på besök. Vi hade lovat att hjälpa till att städa och dekorera kyrkan, duka och förbereda, men det blir inget av det. Synd, för det hade varit roligt att vara med på festen. Men men... Det går fler tåg. Nästa terminsavslutning kommer jag förhoppningsvis att dela ut diplom till mina elever. :-)

Jag tror att G har fått en släng av solsting. Jag lämnade killarna hos en kompis igår för att kunna gå på min kurs. Hon gick sedan med sina 3 barn + mina 2 till barnens skola. LEN, en organisation som driver ett barnhem här i Tetuán, hade ordnat en fest för barn på spanska skolans skolgård för att samla in pengar till barnhemmet. Festen började 10 och höll på till 18. Dom hade tydligen kommit till festen efter 11 någon gång och när jag var klar på Cervantes gick jag till skolan. Killarna ville inte gå därifrån, så det slutade med att vi var kvar nästan ända till dom stängde. Det blev rätt många timmar i solgasset. Killarna hade givetvis kepsar på sej, men värmen har ju kommit så plötsligt att vi helt enkelt inte hunnit vänja oss än. Men killarna hade väldigt, väldigt roligt. Det var en lyckad fest. Jag hoppas att LEN fick in mycket pengar, det behöver dom. En annan dag ska jag skriva mer om LEN och visa lite bilder från barnhemmet.

B mår bra men sov ovanligt länge i morse, ända till 9.30. När han varit ute länge i solen sover han länge dagen därpå så det passar bra att hålla oss inomhus idag. I morgon kan vi vara ute igen. Nu när värmen kommit lär vi ha sol och varmt nästan varje dag i ungefär 3 månader. En och annan regnskur kan komma, men det kan gå flera veckor mellan varje skur. Dessutom brukar sommarregnen sällan vara mer än en halvtimme.

G börjar piggna till rätt bra nu så han ska få smaka lite mat om han känner för det. Idag ska vi äta ris och sojakött i tomatsås. *mums* Tyvärr är frukten nästan slut och jag tar helt enkelt inte med mej G ända upp till torget så det blir ingen ny frukt förrän i morgon. Men då ska jag ta med mej shoppingvagnen och köpa några meloner, förrutom plommon, äpplen och persikor. Så här års känner man helt enkelt inte för att äta nått annat än frukt...

3 kommentarer:

pistache sa...

Tänkte bara kolla, har du sett skymten av kryddmixen? :-)

Maria, Sverige sa...

Usch! Jobbigt då barnen är dålig. Hoppas han är bättre nu!

Nejma sa...

Pistache - Förlåt att jag inte svarat på ditt mail ännu. Det ligger så snällt och väntar på att jag ska hinna svara. Jag har inte hunnit upp till Ceuta än, men ska dit på onsdag. Då hoppas jag att ditt brev ligger och väntar. :-)

Maria - Tack! Lillen har kryat på sej. I morse var det äldste sonen som kräktes på golvet, men sedan mådde han finfint. Solen ÄR stark så här års.

/Nejma