söndag, juli 30, 2006

Kollar biljetter

Jag har börjat kolla på flygbiljetter för att se om vi kan fira julen hemma i Sverige i år. Men huvva, vad dyrt det är! Jag har ju inte så många rutter att välja på.

Visst kan vi flyga från Málaga, för då har vi fler bolag att välja på. Men vi ska ju ta oss till & från Málaga också. På vägen dit är det väl inga problem, vi kommer ju knappt att ha med oss någon packning. Jag tänkte köra med minimal packning så vi kan ta med så mycket som möjligt tillbaka istället. Barnen lär ju vara mer sammarbetsvilliga också. Men vägen tillbaka lär bli tuff i så fall. För när vi kommit av flyget i Málaga blir det buss/tåg/taxi in till Málaga busstation och så långfärdsbuss några timmar till Algeciras. Bussen stannar en bit från hamnen så då blir det taxi till hamnen och så båt till Ceuta. Buss/taxi till gränsen. Promenad över ingenmansland. Och slutningen delad taxi till Rincón och därefter delad taxi till Martil (eller så betalar jag för hela taxin och tar den hela vägen hem, den varianten går ju också). Jag får nog lägga till minst 10 timmars resa + en väldans massa släpande på bagage och trötta barn. Det känns inte såååå lockande....

Så det enda alternativet verkar vara den gamla vanliga rutten - flyg Tangier - Madrid - Stockholm. På vägen till Sverige funkar det nog bra med delad taxi till Tangier, men på vägen hem till Martil känns det enklast med en taxi dörr till dörr.

Jag har inte bokat än, jag är lite osäker på datumen. Killarna har egentligen bara 2 veckors jullov, sedan går dom i skolan i 3 dagar och så är dom lediga i ytterligare 4. Jag tror faktiskt att jag ska be om ledigt för dom dagarna så kan vi vara i Sverige i 3 hela veckor. Det skulle vara rätt skönt, att slippa stressa och hinna njuta av vårt Sverigebesök. Korta resor blir bara stressande.

Om vi kommer iväg till Sverige i jul har jag en massa planer! Förrutom att umgås med familjen vill jag äta plockgodis tills jag storknar, scrapshoppa, träffa kompisar (bl.a. hälsa på min kompis E ute på landet), gå på nått museum med barnen, tillbringa en heldag på Ikea, gå på bio med maken, äta sill och lax, köpa med mej flera kilo saltlakrits, gå på yogalektion, tillbringa en dag på nått shoppingcenter, åka pulka, ha snöbollskrig med barnen... Långtråkigt lär jag inte ha, det har jag ju aldrig, så jag ska nog komma på nått att fylla dagarna med. *s*

3 kommentarer:

Dubbelornen sa...

Jag bekräftar härmed bokningen på gästgiveriet!!! :)
Så roligt att få dig hit, ähh tror du ska tänka praktiskt o ta det som blir enklast på returresan för er... med all packning!!!

Kram Elisabeth

Anna Malaga sa...

Ojdâ!
Jag kan erbjuda mig att köra er frân Malaga till Algeciras. När tänkte ni âka fram och tillbaka?
Hur känns det att planera Sverigeresan? Vet du att Sterling har speciella Fly Me Home - erbjudanden, jag tror det är 29% rabatt om man âker frân Spanien.

Nejma sa...

Elisabeth - Jag ser fram emot att tillbringa en dag eller två på ert gästgiveri. *s* Jag återkommer med exakta datum när jag vet lite mer.

Anna - Tackar för erbjudandet och nappar gärna på det om vi hittar bra biljetter via Málaga. Tidsmässigt blir det runt jullovet, troligtvis den 22:a eller 23:e december på vägen upp och någon gång efter Reyes på vägen ner. Är ni hemma då?

Det känns lite pirrigt att planera en resa till Sverige. Så dags kommer ju killarna och jag att ha varit borta från Sverige i 1½ år, så det är nog mycket som kommer att kännas nytt och konstigt. Nu är vi ju helt insnöade på Medelhavsmentaliteten, så det kommer säkert att bli en och annan kulturkrock. Speciellt för killarna, dom är ju så pass små än. Men det känns bra! Jag tror det blir rätt lagom att åka hem till jul. Och fira en RIKTIG jul, med gran, tomte, SILL, LAX och LAKRITS! *s* Det finns nog inget som slår en äkta svensk-spansk-österbottnisk jul (vi kör en mixad version av julfirande *s*).

Sterlings Fly Me har jag inte hört talas om - berätta mer! Eller så googlar jag på Sterling.

/Nejma