tisdag, mars 13, 2007

Jättestressig dag idag!

Idag har jag minst sagt fullt program. Om en liten liten stund ska jag iväg och äta frukost med min chef, vi ska diskutera jobb. Det måste bli en snabbfrukost för min del, för sedan ska jag rusa vidare. Ska kila förbi och betala el- och vattenräkningarna innan jag slänger mej iväg till skolan. Idag är en stor dag för mina barn - det är dags för betyg! Dom får betyg var 3:e månad. Det tycker jag är bra, för på så sätt har vi föräldrar hela tiden koll på hur det går för barnen och små förändringar, till det bättre eller sämre, märks snabbt. Det gör att man lättare kan sätta in insatser på de områden som eventuellt behöver mer stöd. Förhoppningsvis är betygen lika bra som förra gången, så i så fall ska vi fira under lovet. Är betygen bra brukar dom få en liten present eller en slant att spara till någon större grej. Det är bra med "morötter"!

Efter betygsutdelningen har jag ca 3 timmars "håltimme". Då tänkte jag skrutta runt lite i stan och kolla på presenter. Har en del paket som jag vill skicka inom den närmsta framtiden och till det behöver jag så klart nått att ha i paketen. ;-) Kanske hittar jag någon kompis som jag kan gå och fika med, det var länge sedan jag var social på café. Annars blir det nog en tur inne i medinan. Jag var i medinan med B i går EM, men vi hade lite ont om tid så vi tittade bara. Få se om det blir några affärer idag...

Ikväll ska vi sedan gå på kulturfestival. G har blivit utvald bland barnen i lågstadiet i deras skola att delta i ett kulturutbyte så han ska stå på scen och sjunga. Det ska bli kul! Jag fick reda på det igår. Ibland bara älskar jag deras skolas framförhållning - NOT! Så det blev en panikrusning till frisören. Himla tur att det var just G:s kläder jag tvättade igår så han har lite rena, fina kläder att sätta på sej. Jag misstänker att en del barn kommer att vara uppklädda till tänderna, Moroccan style. *s* Inte mina barn. Bara dom är hela och rena så är jag nöjd. Jag tar med dom rena kläderna på kvällen, för jag känner min G. Han är som Håkan Bråkan, ligger hellre i en lerpöl och kollar stenar eller sparkar fotboll än sitter snällt på en bänk och håller sej ren. Det är iof bra, barn ska leka! Fast det finns ju tillfällen och tillfällen...

Nu måste jag rusa, men jag ville ändå visa lite foton jag tog i fredags. Vi fick skjuss hem så jag passade på att ta en del foton på vägen, från bilen. Jag tycker att landskapet här är så vackert! Och nu är allt så grönt överallt. Visst är likheterna med Andalusien slående? Jag bara älskar våra berg! Jag tror att det är det som gör att jag trivs så här. Jag tröttnar aldrig på att titta på färgskiftningarna i bergen. Jag tror inte att jag skulle klara av att bo på en plats utan berg! Och här bor vi ju verkligen helt perfekt - berg på ena sidan och hav på andra.

4 kommentarer:

Sofia sa...

Du har blivit utmanad! Regler finns i min blogg!
Kram, Sofia

Gunilla.F sa...

Verkligen helt underbara bilder!!! Hoppas det går bra för G ikväll - o du, smart tänkt ta med rena kläder. Killar brukar kunna smutsa ner sig lite - ell mkt för den delen oxå ;)

Anna Malaga sa...

Ojdâ, jag har ju ocksâ utmanat dig ;-)

Nejma sa...

Sofia - Utmaningen antagen! den ligger uppe nu. :-)

Gunilla.F - Det gfick jättebra för G! Han var så stolt! Han sjöng ju på arabiska inför en massa, massa människor. Det är STORT!

AnnaMA - Jag antar utmaningen! Jag ska bara jobba lite nu så försöker jag klura på utmaningen under tiden....

/Nejma