söndag, maj 06, 2007

Dammsugare

Idag har jag ÄNTLIGEN köpt en dammsugare! 2 års sopande är nu över - eller rättare sagt, nu kan jag kombinera sopandet med dammsugning. Det betyder att vi till nästa vinter kan ha mattor inomhus. B har astma och därför har jag inte velat köpa några mattor, för mattor är dammagneter och damm är inte bra för astmatiker. Vi har bara 2 mattor hemma, som egentligen är 2 stuvbitar heltäckningsmatta av tunn kvalitet. Dom är rätt lätta att hålla rena men trots allt samlas det en hel del damm i dom. Nu när vi har dammsugare kan vi satsa på en riktigt tjock och gosig matta till vardagsrummet och mattor till sovrummen. Vi kommer att få det så varmt och skönt nästa vinter! Mycket av kölden kommer just från golven och har man bara kala marmorgolv är det klart att det blir kallt inomhus. Nu är det nästan så jag ser fram emot nästa vinter, trots att jag egentligen avskyr den kalla perioden.

Jag har också köpt en ny mus till datorn. En liten optisk sak, som jag inte lärt mej kontrollera ännu, så den far fram hej vilt över skärmen. Men jag tror det är en vanesak och vi kommer säkert att bli vänner snart. Nya hörlurar har jag också, för mina gamla "gick bara sönder". Ingen här vet vad som hände, bara att en vacker dag ramlade mikrofonen av.... Tänk att den där Ingen kommer och förstör våra grejer, kan han inte hålla sej hemma hos sej? ;-)

4 kommentarer:

KARLAVAGNEN sa...

Grattis! Funderade faktiskt också på vintern idag. Det finns en massa håll som måste täppas till och jag tror att jag kommer att isolera en vägg med någon sorts isoleringsmaterial till nästa vinter. Fy för spansk vinter!

Hälsa Ingen! :-)

Thérèse sa...

Jag har faktiskt en stor matta hemma som jag köpte i Tanger och skickade hem med båt. Det finns ju helt underbara mattor i Marocko. Jag var in i ett par mattaffärer , satt och drack te och fick titta på mattor innan jaghittade min matta som jag är otrolgt förtjust i. Så grattis till att du kan ha mattor hemma nu!

nina sa...

åååh dammsugare! Det drömmer jag också om! Vid det här laget är jag så less på att sopa sopa sopa, allt damm bara flyger omkring och det ser inte mycket renare ut efteråt.

De flesta verkar ha sop här. Dammsugare finns men är otäckt dyra. Den billigaste sorten kostar nästan en tredjedel av en vanlig lön...

Nejma sa...

Karlavagnen - passa på nu när det är fint väder! Det är lättare att få nått gjort då. För det blir rugigt inomhus vintertid i Spanien.... Jag har sovit med pyjamas, träningsoverall, långkalsonger, tjock fleecetröja, undertröja, stickad tröja, toppluva och vantar - på samma gång alltså! Dessuto hade jag typ 4 filtar i sängen och jag frös ändå.....

Thérèse - Visst är marockanska mattor fina? Det är därför jag ser fram emot att kunna köpa en fin matta till vardagsrummet till vintern. :-)

Nina - här sopar alla med borste. Att ha dammsugare hör helt klart till undantagen. Jag känner faktiskt bara 2 familjer som har det.... Men det är såååå skönt! Det känns t.o.m. skönt att gå barfota inomhus....

/Nejma