måndag, maj 07, 2007

Snart börjar badsäsongen

Idag har mina barn sin sista lediga dag för den här gången. Vi passade på att gå en promenad längst med stranden. Vi har inte varit där nere på flera månader nu, för allt är stängt och igenbommat under lågsäsong och då är det inte så mycket liv & rörelse där. Men nu var vi nyfikna på vad dom sysslar med där nere egentligen, för hela gamla stranden ska få en ordentlig ansiktslyftning. Och oh boy! Nog blir det en ansiktslyftning alltid....

Det sitter såna här glassiga, enorma plakat med jämna mellanrum längst med gamla stranden. Det kommer att bli jättefint och fräscht när det är klart, men just nu ser hela området ut som en tornado dragit förbi. Flera gamla hus har försvunnit, den gamla campingplatsen är riven och det som brukade vara barnens favorittorg är en enda stor grop just nu... Jag såg inget om när det beräknas vara klart, men med tanke på att badsäsongen står för dörren kan jag tänka mej att det borde vara klart senast juli månad i alla fall, fast troligtvis blir det klart innan dess. Det jobbas på helt frenetiskt!


Här kommer lite fler bilder, så ni kan jämföra Före och Nu. Sedan när bygget är klart kommer jag att kunna visa Efter-bilder också.

Det här är vad som är kvar av campingen.... Inte speciellt mycket just nu, eller hur? I november när vi var ute på promenad en dag såg det ut så här:

Här brukade mina barn leka de första somrarna. Det är en samlingspunkt i Martil och ska visst byggas om helt och hållet och få en bro över den nya vägen som byggs där den gamla strandpromenaden gick. Torget som det såg ut i november i fjol.


Och torget som det ser ut idag. Inte riktigt lika inbjudande....

Jag ska leta upp lite gamla bilder sedan så ni kan se hur det brukade se ut här. Det här är alltså den gamla "Marchapies", den gamla strandpromenaden. Nu ska det alltså bli en bilväg med breda trottoarer på båda sidor. Det blir säkert väldigt fint och tanken är bra, för när allt är klart ska man kunna köra bil ända från Martils "början" och längst med stranden hela vägen tills man kör ut ur staden. Modernt och bra. Fast strandområdet blir ju bra mindre barnvänligt nu, för det kommer säkert att bli ännu mer trafik. Det är visst det priset vi får betala för att få en modernare strandpromenad. Jag önskar att dom hade byggt nått för barnen också, men det är väl ett önsketänkande.

För att kunna bygga en bilväg där det tidigare bara fanns ett promenadstråk har dom rivit ett helt kvarters trädgårdar. Det här huset hade tidigare en jättemysig liten trädgård med utedusch, några träd och en liten örtagård och en otrolig utsikt över stranden. När bråten är borta och trottoaren är klar blir det knappt någon trädgård alls kvar. Har dom tur kan dom sitta ute och dricka te och titta på bilarna, för nu har dom fått bilväg på båda sidor om huset.

3 kommentarer:

Pumita sa...

Det ser nästan öde ut på bilderna. Inga människor någonstans. För varmt?

Nejma sa...

Nej, det var måndagseftermiddag så folk var antingen på jobbet, hemma och vilade siesta eller nere på den delen av stranden där grävmaskinerna inte härjade. Det var ett himla liv på alla maskinerna! Men det kommer att bli jättefint när allt är klart....

Jag ska ta nya bilder från den "badvänliga" delen av stranden sedan. Det är redan folk som badar. Själv vill jag ha vattnet ordentligt varmt innan jag kliver i....

nawiie sa...

Är det i Tetouan ni bor? I sånna fall vart i Tetouan? (måste lokalisera mig lite) hihi.