torsdag, juli 26, 2007

Längtan till Spanien

Efter att ha surfat runt bland veckans Ordlösa Onsdag har jag sett att det finns många som längtar till Spanien. Jag är en av dom som längtar! Jag har inte varit över gränsen på över en månad nu och på fastlandet har jag inte varit sedan i januari när vi reste från Málaga till båten i Algeciras. Så det ska bli skönt att vara ledig ett tag nu och kunna åka upp till Ceuta när andan faller på.

Att hitta billiga (nja, så himla billigt är det väl kanske inte längre) flygstolar till Spanien är lätt. Kolla här till höger så hittar du länkar till flera sajter som säljer biljetter online. Men sedan då? När man står där på flygplatsen och andas in den varma doften, vad gör man då? Ett hotell är ju inte helt fel. *s* Att sova under bar himmel är inte att rekomendera längre. Antingen bokar man hotellet i samband med flyget eller så har man is i magen och letar när man väl kommit på plats. Bra hotell i Spanien finns i alla plånboksklasser i de större städerna och även i en del mindre städer. Cheaper than Hotels i Spanien vänder sej till både vanliga turister och till affärsmänniskor och erbjuder hotellbokningar för kortare och längre vistelser. Att plugga i Spanien och bo på hotell är kanske lite häftigt för ekonomin men jag hade en kille i min klass ett år som faktiskt gjorde det. Han gjorde upp en deal med hotellägaren och kom fram till att det inte blev så mycket dyrare för honom än att bo i en studentlägenhet och behöva lägga ner tid och pengar på att handla, laga mat, diska och städa och annat trivialt som hör till studentlivet till. Dessutom led han inte direkt av dålig ekonomi om man säger så, men han hör som sagt var till undantagen bland studenter tror jag.

Jag rekommenderar alla som kan (och vill) ett besök i Ceuta. Det är en fin liten stad, som vilken annan spansk småstad som helst, men med en befolkningsblandning som är unik. Det finns gott om marockaner (både bofasta, turister och såna som bor i Marocko men jobbar i Ceuta), indier och kineser. Ceuta är stolt över att kalla sej "Staden med de fyra kulturerna" och då menar man fyra av de stora religionerna - kristendomen, judendomen, islam och hinduismen. Här råder full religionsfrihet och de olika religionerna har egna religiösa byggnader och begravningsplatser. Jag har aldrig bott på hotell i Ceuta utan bara varit där över dagen, men det verkar finnas rätt gott om fina hotell i Ceuta erbjuder två väldigt fina - Tryp och Parador. Båda ligger mitt i city och jag har gått förbi där flera gånger och funderat på hur det skulle vara att sova över där. Vem vet, jag kanske testar någon dag. Nu börjar ju ferian nästa vecka och då är det kanske läge att stanna i stan över natten.... *fnissar*

En annan stad som också är ett måste på Spanienresan är Granada! Jag pluggade där i nästan 6 år och för mej är det min adoptivstad, mitt favorithem på jorden. En vacker dag flyttar jag dit igen, det är jag säker på! Bra hotell i Granada finns det gott om. Carlos V ligger uppe i Alhambraområdet - konstigt nog kostar det "bara" 49 euro natten. Det är ju helt okey. Los Girasoles och Los Gerónimos ligger mitt inne i stadskärnan och där har jag gått förbi MÅNGA, MÅNGA gånger eftersom det finns gott om bra matställen i kvarteret. I ett annat inlägg ska jag skriva mer om Granada men nu måste jag rusa till jobbet.

Detta inlägg är sponsrat.

2 kommentarer:

Rasmus sa...

Första kommentaren?

Nejma sa...

Japp, du är först på att kommentera på det här inlägget. *s*