onsdag, juli 25, 2007

Ordlös Onsdag - Tivoli

Onsdagen är slut för den här veckan och nu tar jag inte emot mer deltagare för den här gången. Nästa onsdag träffas vi igen för Ordlös Onsdag. Tills dess, ha en mysig vecka!

36 kommentarer:

Nejma sa...

Hej och hå! Nejma här..... Det är tydligen nått trassel med Blogger/Google just nu, för jag lyckas inte logga in på mitt konto efter att ha blivit utkastad.:-(

Jag som hade tänkt skriva ett separat inlägg om nyheten ni ser under fotot - Mr.Linky. Troligtvis en ny bekantskap för de flesta av er. Ok, jag får ta det här istället....

När ni lagt upp ert foto kommer ni hit som vanligt. Med er har ni permalänken till ert inlägg, dvs direktadressen till ert inlägg med fotot, INTE adressen till förstasidan på er blog. Om ni har Blogger så får ni fram permalänken genom att klicka på rubriken i ert inlägg, i mitt fall "Ordlös Onsdag - Tivoli". I adressfältet i webläsaren dyker då permalänken upp. Kopiera den (CTRL + C) och kom hit.

Nu är det dags för Mr. Linky. Fyll i ditt namn och i fältet Your URL ska du alltså klistra in permalänken (CTRL + V). På så sätt skapas en deltagarlista automatiskt och jag slipper uppdatera halva kvällen och kan istället ägna mej åt att besöka alla era bloggar i lugn och ro och mingla och se på fina/roliga/läskiga foton. *s*

Jag hoppas att Blogger behagar funka i morgon bitti, så vi kan köra Ordlös Onsdag som vanligt. Det är väl bara Anna i Málaga och jag som är vakna så här dags.... Sorry Anna, kan inte lägga in din länk nu. Kan ju int ens lämna en vanlig kommentar med mitt namn....

Bara för att det finns en Mr. Linky nu betyder det inte att det är slut på kommentarerna. *s* Tvärtom!

Ha en trevlig onsdag alla ordlösa!

Nejma sa...

Hoppsan! Nu funkar det igen.... HURRA!

Fotavtryck i Asien sa...

Jag är med igen,hoppas det funkar med mr Linky..

Det är något speciellt med de där Marockobilderna och ljuset..
Blir bra sugen på att åka dit..vad gör man på ett ett marockanskt tivoli fö..äter de sockervadd?

Guava sa...

Jag ville vara med redan från början, men skyller på tidsbrist att det inte blir förän nu.

Naturligtvis glömde jag ju bort att förbereda mig även denna gång, så jag var tvungen att köra lite återvinning.

Alltså, en gammal bild hos mig denna vecka, men den är ändå riktigt aktuell i min vardag här borta i landet som inte riktigt ler längre.

Nejma sa...

Jag vart så förvirrad av Bloggers strul att jag helt och hållet glömde kommentera min egen bild. *s*

Det här är ett tivoli/nöjespark/mässa som kommer varje sommar. Martil är en väldigt turistig stad och då behöver vi så klart minst ett nöjesfält, eller hur? I år var det inte mycket att hänga i julgranen... # - 4 åkattraktioner, bl.a. den där runda bågen som syns på fotot - man åker runt i den där, som en Vikingagunga ungefär, och åker alltså upp och ner en stund i varje varv. Inte riktigt min grej om man säger så....

Inträdet är billigt. 3 DH för vuxna, det är knappt 2.50 kr. Väl inne kan man titta på folk, äta sockervadd (det är väl ett måste, tillsammans med pop corn på alla tivlin i världen, eller?) och popcorn, äta middag, kolla på pryttlar i dom hundratals små stånd somdom ställt upp och som säljer allt ifån kinesiska nudlar till städredskap och afrikanska trämasker. Det finns rätt intressanta saker i år. Mycket Hello Kitty... *s*

/Nejma

Maleé sa...

Otrolig himmel. Tivoli ser man inte lika ofta som förr tycker jag. Det är väl för mycket säkerhetsregler för att det ska gå ihop för de små som tidigaer for runt (i Sverige)

Mimo sa...

Så är jag med för första gången, *kul!* Mister Linky funkade bra också. Den där bågen på fotot hade jag aldrig vågat mig upp i ;)

Nilla sa...

Vilken fin tivolibild. De röda, gula och blå flaggorna är fina i din bild.
Jättekul med ordlös onsdag!

Nina på Johangården sa...

Här är jag och bild finns i min blogg.

Mycket härlig bild du har! För mina tankar till... just Marocko... som jag vill till för att utforska.

Nicoline på Fädernegården sa...

Vilken härlig bild. Man nästan känner värmen. Där skulle jag gärna vilja flanera.

Anna-Eva sa...

Det där var verkligen en sån där bra ordlös bild. Kul att Ordlös Onsdag växer och kul att ha varit med från början då :)

Marianne sa...

En bit av den himmelen skulle jag vilja ha här nu. Här är det bara regn, regn och grått. Härliga färger.

Bim sa...

Hej. Nu har jag lagt upp mitt Veckans Bidrag till Ordlös Onsdag. Hoppas jag gjorde rätt med det nya Mr Linky. Titta gärna på mitt Veckans Bidrag till TisdagsTema när ni ändå kikar in i min blogg. Här är länk till Veckans Bidrag till TisdagsTema: http://bim.blogg.se/1185298894_tisdagstema__2__20070.html Och här är länk till Veckans Bidrag till Ordlös Onsdag: http://bim.blogg.se/1185351299_ordls_onsdag__4__2007.html Och här är länk till Startsidan i min blogg: Bims Blogg: http://bim.blogg.se/ Ni är mycket välkomna till min blogg! :-D

Susanne sa...

Det jag först tänker på i ditt foto är alla de vita tälten. Skydd mot den starka solen (vitt reflekterar värmestrålningen bättre än mörka färger som i stället absorberar den), förmodar jag. Dessutom gör sig det vita väldigt bra mot den blå himlen.

Carin sa...

Fin bild Nejma! Men var är karusellerna? Nu är jag med igen i Ordlös onsdag efter att ha missat det några gånger.

Annela sa...

vilken läcker bild. Den ser lite hemölig ut och jag undrar vad som döljer sig bakom alla tälten.
Idag blev det en skånsk bild från mig.

Britt-Marie sa...

Kul idé med Ordlös Onsdag. Hoppas att det fortsätter. Gillar din bild. Fin färgsättning med det röda i bilden och vilken himmelsk himmel.

Nejma sa...

Nu ska jag rusa till jobbet! Tänk att det är så svårt att komma i tid när man bor precis brevid jobbet.... Ju längre bort man bor, desto tidigare kommer man till jobbet tror jag. *s* Tur dom inte är så punkliga här....

Jag ska ta kameran med mej nästa gång vi ska till "ferian" så får ni se hur det ser ut på insidan med.

Tyvärr fanns det inte mycket till karuseller i år. 2 stycken vad jag såg, varav en var totalt trasig.... Det här är ett lågbudget tivoli om man säger så. Mina barn får INTE åka nått annat än barnkarusellen, jag litar inte riktigt på säkerheten.... Men det är alltid kul att titta på folk och handla krimskrams. *s*

Tiger sa...

Hejsan alla... Nu har jag laddat upp min bild. Jag är verkligen ingen mästerfotograf men tycker ändå att det är roligt att vara med. Hoppas inte toppbilder är ett krav. Jag försöker kompensera med känsla iaf! ;) Kramar till er alla.

Sigrinn sa...

Oh, ytterliggare ett bildtåg att haka på. Det går ju inte att motstå... :D

Elisabeth sa...

Vad roligt att ordlös onsdag växer! Jag är med den här veckan också.

Michael Härensjö sa...

Påminner mig om den gamla James Bond filmen, som bla utspelar sig på ett slags tivoli. Himlen ser helt underbar ut.

Fotavtryck i Asien sa...

Jo men de e ju jag igen med den andra bloggen med..Perra 2..kinafoten.

Kanske bäst att slippa karusellerna..varit så mycket krångel runt om med dem ändå..

Sweetish sa...

Hej, kul idé! :) Mitt foto är upplagt.

Cissi sa...

Hej Nejma,
Det var ett tag sen men jag hittade detta genom Aftonbladet. Visste du att de skrev om dig i en blogg där? (http://blogg.aftonbladet.se/1/perma/477604)
Jag är med för första gången den här veckan.
Kram Cissi(NL)

Johanna (SheCat) sa...

Det där liknar bilden jag har i huvudet när jag tänker på tivoli. En av bilderna i alla fall :)

Vilken underbart blå himmel dessutom!

Haydee sa...

Jag är med även denna onsdag!

Precis som så många andra här ovan så gillar jag din bild. Speciellt tycker jag om den härliga blåa himlen. :)

Går det förresten att läsa någonstans om hur det kommer sig att du hamnat i just Marocko med dina barn? Jag är jättenyfiken. :)

Magalös sa...

Vilken praktisk herre! Nu är jag hemma igen och kan lägga ut mitt bidrag!

Maria sa...

Jag tror jag dabbade mig förra veckan. Här gör jag ett nytt försök och det gäller min ordningsförmåga. Nu har jag utmanat er alla så då måste det väl lyckas?

/Maria

Pumita sa...

Det verkar inte vara så mycket folk på väg till/från tivoli. Alla kanske är på plats inne redan.

Vilken smart idé med Mr. Linky! Den funkade bra. Ha en skön kväll! :)

Magalös sa...

Förlåt! På något vis har jag kommit med två gånger, det var inte meningen. Kanske blev när jag uppdaterade sidan?

Din härliga blå himmel skulle jag gärna ha hemma hos mig också, men den kommer väl...

Nejma sa...

Klockan är nu 2 AM och jag har inte kommit i säng ännu. :-( Mycket jobb idag!

Jag har inte riktigt hunnit ägna så mycket tid åt ordlös Onsdag idag som jag hade velat, men jag ska kolla igenom dom bloggar jag har kvar att kolla och sedan väntar sängen i några timmar innan väckarklockan ringer igen.... Först lite svar på kommentarerna.

Maleé - Ja, det är väl på både gott och ont att det inte finns så många tivolin längre. Men åkattraktionerna blir ju allt häftigare för varje år och om säkerheten inte är på topp kan det ju gå riktigt illa. :-( Fast det är ju kul att gå och bara kolla på folk också. det här tivolit har dessutom mycket krimskramsstånd som är roliga att kolla på.

Heeeej Mimo! Det var inte igår! Lovar komma förbi dej och ta en ordentlig koll så snart allt lugnat ner sej här, det är lite väl mycket att göra just nu....

Nilla Tack! Marockanerna är väldigt förtjusta i färgglada flaggor i alla möjliga färger. Och dom fladdrar ju rätt bra för det blåser nästan alltid nere vid stranden.

Nina - Säg bara till när du tänkt komma till Marocko så fixar jag fram all info du kan tänkas vilja ha. *s* Marocko är ett jättefint land med landskap som skiftar oerhört, med allt ifrån öken i söder och gröna dalar a la Irland här uppe i norr.

Nejma sa...

Nicoline - Välkommen! Nu när dom byggt om nere vid stranden har det blivit jättefint att prommenera där nere. Så du är varmt välkommen ner till värmen och solen!

Anna-Eva - Ja, det är verkligen jättekul att Ordlös onsdag har blivit så stort! jag gick och klurade på det ett tag innan jag drog igång. Jag var rädd att det bara skulle vara jag som tycker det är kul. Men tur nog hade jag fel. *s*

Marianne - Men även en ständigt molnfri himmel kan bli lite tråkig i längden. Nu lär vi ine få nått regn än på ett par månader, utom möjligtvis en och annan liten lokal skur. Jag skulle gärna ta emot lite regn just nu. Ska vi byta i en dag?

Bim - Du fixade Mr.Linky alldeles utmärkt! Nu behöver man inte längre skriva adressen i kommentaren för om man länkat rätt kommer man direkt till varje medlems Ordlösa Onsdag direkt från Mr.Linky.

Susanne - Har faktiskt aldrig tänkt på varför alla kommersiella tält här är vita, men det kan ligga nått i det du skriver. För det skulle nog bli tokvarmt där inne om tältet vore svart....

Carin - *s* Karusellerna är ju på insidan av tivolit. Fotot är taget ute på strandpromenaden framför tivolit. Jag ska tamed kameran i helgen när vi går dit igen.

Annela - Jag lovar avslöja tivolits hemligheter en dag här nu snart. *s*

Britt-Marie - Tack! Jag älskar himlen här! Värmen och havet ger det en väldigt stark lysande blå färg.

/Nejma

Nejma sa...

Tiger - Oroa dej inte! Känslan är viktigare än bländarinställningar. *s*

Sigrinn - Välkommen till Ordlös Onsdag!

Elisabeth - Jättekul att du blivit stammis!

Michael - *s* Ja,vårt tivoli hade kanske platsat i nån gammal Bondfilm. Är kanske från den tidsepoken t.o.m..... Himlen är underbar här, håller helt med dej.

Perra - Inte lätt att hålla koll på alla nätidentiteter. *s* Jag har också flera bloggar och ibland vet jag knappt vilket alias jag är. Förvirrande helt klart!

/Nejma

Nejma sa...

Sweetish - välkommen till Ordlös Onsdag!

Hejsan Cissi! Vad kul att du är med på Ordlös Onsdag! Jag visste om att jag är med på Aftonbladets blog för redaktören berättade det för mej igår i kommentaren till Ordlös Onsdagspåminnelsen. Visst är det kul! Jag är verkligen jätteglad över att det växt så mycket och så fort.

Shecat - Visst är det nått speciellt med tivoli? Men på just det här saknar jag faktiskt positivhalaren, clownen och starka gubben. det är lite Pippi-känsla över det här, eller hur?

Haydee - Orkar du leta så finns e förklaring till vår flytt på min Marockohemsida (länken finns uppe i headern). Men annars kan du vänta någon dag för jag funderar på att skriva om det igen, nu när det tillkommit så många nya läsare soom kanske inte orkar läsa bakåt 2 år med råge.

Magalös - Ja, Mr. Linky är en väldigt händig karl! Välkommen hem igen. Jag hoppas undersökningen gick bra.

Maria - Du måste lägga in länken till ditt INLÄGG i Mr.Linky och så måste du länka tillbaka hit.Annars hittar folk inte till rätt inlägg. Gör ett nytt försök med Mr.Linky! Jag antar att det är den här bilden du menar: http://tankar-frn.blogspot.com/2007/07/marias-kk-fre.html Kopiera länken och lägg in den i Mr.Linky så tar jag bort ditt första försök sedan. Och så lägger du in länken hit under ditt foto. Behöver du hjälp med nått - säg bara till så hjälper jag dej gärna!

Pumita - Bilden är tagen vid 19-tiden på kvällen, det är alldeles för tidigt för att vara tivolitid. Efter 21 är det däremot kö till kassorna, en för kvinnor och en för män....

Magalös - Nema problema!

Så där! Nu är det nattinatti för mej....

Vi ses nästa onsdag hoppas jag! Tills dess, ha en trevlig (och förhoppningsvis solfylld) vecka var ni än befinner er i världen!

/Nejma

Haydee sa...

Hej igen!

Nu har jag varit och läst Nejmas Marocko och jag kan bara säga att jag blev väldigt imponerad! Imponerad, fascinerad och lite avundsjuk på hur du vågat ta ett sådant stort steg. :)

Och så fint ni har det där hemma! Oavsett hur ostädat ni hade när svägerskan kom så tycker jag att ert hem ser härligt ut! Badrummet var supersnyggt!

Jag ser fram emot att se fler bilder från Marocko, inte bara onsdagar utan även på andra dagar. :)