fredag, juli 27, 2007

Ute och reser igen

Det har blivit väldigt mycket prat om resor nu på sista tiden. Det måste vara för att jag inte ska resa någonstans i sommar. Egentligen är jag inte alls ledsen över det,för jag älskar sta'n jag bor i , speciellt nu på sommaren när sta'n lever upp och det känns som att bo på Costa del Sol och inte i gamla vanliga Martil.

När jag var yngre brukade jag alltid gå till olika resebyråer och hämta alla deras färglada resebroschyrer. Sedan kunde jag sitta i timtal och bläddra och dagdrömma om hur det skulle vara att besöka dessa platser och bo på hotellen och åka på olika utflykter. Att planera sin resa är nästan lika kul som att faktiskt resa iväg tycker jag. En bra planering leder oftast till en bättre resa än om man bara drar iväg när andan faller på.

Just nu är jag trött och utarbetad. En helg på lyxhotell skulle nog göra underverk med både kropp och själ. Men så länge det inte är möjligt får jag drömma. Vad sägs om den här drömmen:

En helg i Barcelona. Antingen en romantisk helg med min man eller så en tjejhelg med någon kompis. Money no problem. Givetvis! Det är ju en dröm.... Bo skulle vi antingen göra här eller här eller här . Det där sista hotellet skulle nog passa bäst för en kompishelg för den där avlånga poolen verkar perfekt för lite kaloriförbränning. Jag kan tänka mej att en kompishelg INTE skulle vara bra för figuren. *asg* På tok för mycket godis, choklad, fika och öl. Lägg sedan till all god mat. Huvva. Jag riktigt känner hur kalorierna flockas kring midjan. Det är nog lika bra att jag drömmer mej iväg på en lång promenad i Barcelona city. Fler hotell hittar du här.

Barcelona är en UNDERBAR stad! Jag var där senast i december 2004 över en helg. Innan dess hade jag inte varit där på över 20 år, så det var verkligen på tiden. En resa vart 20:e år är på tok för sällan så jag borde nog förbättra statistiken lite. Barcelona är en storstad, en plats där det finns nått för alla.

Det här är några av mina favoritställen i Barcelona: Camp Nou (F.C. Barcelonas hemmaarena), las Ramblas, el Parque Güell (har mycket minnen härifrån när jag var liten och sprang omkring och lekte där med mina kusiner), la Casa Batlló, la casa Milà, Sagrada Familia, hamnen, OS-byn, Fundación Miró... Oj, jag kan inte nämna alla ställen som är värda ett besök i Barcelona. Du kan väl hjälpa till? Vilka är dina favoritställen i Barcelona? Vad ska man inte missa? Och vad ska man undvika?

Visst är det en bra dröm? Brukar du också titta igenom resebroschyrer och dagdrömma efteråt?

8 kommentarer:

Anna sa...

Raval är mysigaste området i Barcelona, det blir bara bättre och bättre för varje gång man kommer dit. Massor av barer och restauranger. Så länge man håller hårt i väskan och inte går där själv på kvällen är det the place to be!

Sofia i bilder sa...

Tänk att jag alltid glömmer den där ordlösa onsdagen... bättring!! :D

Magalös sa...

Du är "tagen"! När du rest klart ;-)

Anna-Eva sa...

OM? jag brukar dagdrömma. Gissa?
Och jag brukar faktiskt drömma om Barcelona. Vill se La Familia på riktigt. När åker vi? :)

Sofia sa...

TACK!! för hjälpen! Det var ju nästan för enkelt, så det tänkte jag aldrig på... luskollade däremot all kod... :D

Pumita sa...

Jag tyckte mycket om Barcelona när jag var där för några år sedan, alla Gaudí-byggnader och mycket annat sevärt plus trevlig atmosfär, chokladmuseum och goda tapas... men en sak förstod jag aldrig. Vad är det som är så speciellt med Las Ramblas? På vilket sätt är den så enastående och underbar? Jag tycker att jag har sett många såna gator så den är fin men ändå en i mängden.

Ulrika sa...

Åh, älskar också att planera resor! Planerar nog tio gånger så många som jag verkligen utför.

Nejma sa...

Anna - Men var inte Ravel väldigt ruffigt förrut? Har för mej att jag läst/hört att det fått en uppfräscning på sista tiden. Tack för tipset! Ska kolla in det nästa gång jag kommer till Barcelona, när nu det blir.... Snart hoppas jag! För Barcelona är en underbar stad.

Sofia - Ok, vill du att jag ska påminna dej?

Magalös - Ok, tack! Kilar förbi ikväll och tittar!

Anna-Eva - Vi sticker så snart jag tankat mitt privatplan. Har du packat klart så vi kan dra direkt? *asg* Jag ÄLSKAR att planera resor!

Pumita - Vad som är speciellt med Las Ramblas? Tja, för mej är det nog mest att man liksom går på HISTORISK mark. Så mycket har hänt på den gatan. Men visst, den är väl kanske inte så spännande i sej.

Ulrika - ja, visst är planeringen nästan det bästa? I mina drömmar har jag varit på många, många platser som jag kanske aldrig kommer att komma till annars. Och så kan man spendera hur mycket pengar som helst och inte behöva oroa sej varken för morgondagen eller för ficktjuvar. Och inte blir man magsjuk heller. Och myggbetten kliar aldrig. *s*

/Nejma