tisdag, augusti 21, 2007

Dag 4

Jag fick aldrig upp gårdagens foto i går kväll. Vi kom hem sent och då kom kompisar över så jag kom inte i säng förrän på tok för sent. Därför kommer gårdagens foto idag istället.


I går var många affärer stängda. Kungen fyller år idag så även gårdagen var en röd dag. Vi hade behövt köpa diskbänk, kakel, marmorbänkskivor och vitvaror igår. Min bästis kom hit och hon skjussade A och mej till Tetuán. Men tyvärr, alla kakelaffärerna var stängda. Tur nog så var iaf Marjane öppet, så trots att det kan vara lite dyrare köpte vi faktiskt spisplattor, ugn och fläkt där. Så nu är det gjort! Vi fick vitvarorna levererade i dag, så nu står dom i matrummet.

På vägen hem från Marjane hamnade vi i kö. Vägen i andra riktningen var avstängd. Kungen var tydligen ute på vift och då stängs trafiken av. Himla tur för oss att vi skulle i motsatt riktning, för vi behövde bara sitta i kö i en halvtimme eller så, i jämförelse med dom andra som säkert fick sitta där dom satt i några timmar.

När vi kom hem till Martil var A tvungen att gå iväg och träffa en kompis. Kompisen är i fönsterbranschen och var här igår för att ge oss en offert på våra fönster. Nu när vi ändå joxar med byggdamm kan vi lika gärna vända upp och ner på allt. Så nu har vi beställt nya fönster till alla rummen också!

Jag letade upp mina föräldrar och barnen som var ute och åt på restaurang. Barnen var såååå trötta och höll på att somna. Tur nog orkade dom hålla sej vakna tills vi kom hem. Då var klockan runt midnatt. Utanför vår port stod några kompisar och väntade på oss tillsammans med A så dom kom med upp. Jag lade barnen medans D (mamman) stoppade om deras son på soffan. Alla barnen somnade som stenar. Sedan satt vi och snackade till klockan var över 2.

B har feber idag och mår inte så bra. A är magsjuk. Så det är lite rörigt just nu, men The show must go on! Muraren är visst snart klar med dagens jobb så då ska jag smyga in med kameran. Uppdatering kommer!

5 kommentarer:

Elisabeth sa...

Det ska bli spännande att följa er köksrenovering!

Kram på dig!

Nejma sa...

Hejsan Elisabeth!

Tack! Kram på dej med! Ska försöka komma förbi dej snart och se hur ni har det.

/Nejma

Nässelblom & choklad sa...

Tur att ni fick tag på en del av vad skulle handla. Att renovera och leva i kaoset är verkligen tufft. Förra hösten och hela vintern hade jag och min familj rörigt. Ett nödvändigt stambyte i köket gav mig den kreativa idéen att vi skulle vända stammen åt andra hållet, göra barnens stora rum till kök och lilla köket till ena dotterns rum osv... Porslin och mat i flyttkartonger vid sängen. Diska i badkaret är kul ett tag, men inte i flera månader. Allt i en röra. Dessutom gjorde vi jobbet själva (utom stambytet förstås) pust! Nåja, nu är det i stort sett klart. Vi har fått ett större kök och barnen varsitt litet rum. Så resultatet blev toppen. Jag är säker på att du också kommer att bli nöjd när det är klart!

Ingela sa...

Hej
det är så roligt att göra om -men inte att leva mitt i byggarbetsplatsen.
:-)

Di sa...

Vilka underbara bilder jag ser..mysigt..räkor mat..trevligt ställe du har här. Må gott.