tisdag, augusti 21, 2007

Vill resa bort!

Just nu skulle jag vilja ge mej ut på en resa, till Australien. Långt ifrån byggubbar och kakeldamm... Ja, jag vet. Jag har skrivit om Australien tidigare. Men det gör ju inte min önskan om en resa dit mindre. *s* Idag har jag dessutom fått mer vatten på min kvarn.

Några kompisar kom förbi nu på kvällen och dom var i Australien för några år sedan. Vi satt och pratade om nått helt annat när vi helt plötsligt kom in på Sydney. En helt underbar stad, sa kompisarna och började nämna ställen man inte får missa när man är där. Darling Harbour är en stadsdel som man absolut bara måste besöka. Där finns gott om affärer, restauranger och nått att titta på nästan dygnet runt. Bo kan man göra på nått av Darling Harbour Hotel. Väljer man att bo i någon annan del av sta'n finns det mycket att välja på bland Sydneys hotell. I Sydney får man inte heller missa Chinatown (stort som en hel stad i sej!), Operahuset och Harbourside Shopping Centre (*s*).

En annan stad som dom besökte var Melbourne. Rum hittar man på
Melbourne hotel. Våra vänner pratade sej varma för Sydney så jag blev inte mycket klokare när jag undrade vad dom tyckte var värt att se där. God mat sa dom, det var ungefär allt... Synd, för jag hade gärna hört mer om hur det är att turista i Australien, speciellt om man reser med småbarn. Jag antar att jag måste googla efter mer info om sta'n, för det lilla jag sett av sta'n verkar vara mysig. Jag lär nog inte komma iväg dit i år, men drömmen lever kvar. ;-)

2 kommentarer:

Härensjö sa...

Jag var och reste runt i Australien for ...hmmmm... 6 ar sedan nu! jadra vad tiden gar. Akte la runt i ca 3-4 manader. Min favorit stad blev Melbourne, diggade verkligen den staden. En storstad men anda kanndes den sa intim. Mycket mysiga resturanger och gator. Folket bidrog ju oxa givetvis. Jag kommer ihag att jag och nagra polare hyrde bil och korde mot de 12 apostlarna. Otroligt vakert och vi kom dit lagom till sol nedgangen.

Nejma sa...

Åh, det låter jättemysigt! Jag har som sagt var aldrig varit i Australien men drömmer om att åka dit. Har ända sedan jag var liten drömt om att rida kamel i Australiens öken. *s* Dessutom har jag en kompis som bor i Perth och när jag väl kommer iväg till Australien kommer jag att vrålgästa henne och hennes man.*s*

De 12 postlarna lär fint! Ska googla på det. Tack för tipset! Mer saker att lägga på min "Att Göra- lista" inför Australienresan.

/Nejma