fredag, augusti 17, 2007

Drömresor

Jag gillar att resa, som ni nog säkert vet vid det här laget. Det gör att jag surfar runt en hel del på olika resesajter och forum. Dels gör jag det för att dagdrömma om resor till spännande länder och dels gör jag det för att se vad som skrivs om Marocko. I mitt tidigare inlägg om att dagdrömma om resor var det flera som höll med mej om att planeringen oftast är halva nöjet (om inte mer!).

Om jag fick välja skulle min drömresa just nu gå till Indien. Jag skulle vilja besöka Taj Mahal, Bollywood för att se hur en filminspelning går till, Goa för konstrasternas skull, Jodhpur (mest för att det är namnet på en typ av ridstövlar, undrar om modellen kommer ursprungligen från Indien) och New Delhi. Jo, ett måste för att drömresan ska vara komplett - jag måste bo på ett ashram och studiera yoga i minst 3 månader. *s*

Vart skulle din drömresa gå? Hur länge skulle du stanna där? Hur skulle du bo? Vad skulle du vilja se/besöka/uppleva? Berätta gärna. ;-)

6 kommentarer:

Sigrinn sa...

Jorden runt, i sakta mak, och långt från de mest trafikerade leder :)

Marianne sa...

Jag skulle vilja åka till Skottland. Vandra i naturen, bo i något gammalt stenhus eller slott. Resa till Inverness och Loch Ness sjön. Kanske få se Odjuret (någon gång måste det väl visa sig, haha), men mest för att det ska var otroligt vackra omgivningar. Strosa i det gamla delarna av Edinburgh eller i de moderna shoppingstråken i Galsgow. Besöka ett Whiskydestilleri och lära mig hur det tillverkas och hur man dricker det på rätt sätt.
Någon gång ska jag dit.

Mimo sa...

Oj, det finns ju hur mycket som helst som man skulle vilja se.
Själv åker jag till Boston om en vecka och stannar i fem dagar. Det blir lite av en drömresa och ett kärt återseende. Sist jag var där var 2001, jag bodde på deltid i Boston i ett år och pendlade mellan USA och Madrid.

Ett stort GRATTIS på födelesedagen förresten, hipp, hipp hurra! :)

Anonym sa...

GRATTIS på födelsedagen! Vi saknar dig på Skrubba. Låt oss diskutera skrubbning och yoga. Jag börjar ny ashtanga-yoga kurs på måndag...

kram från svas

christel sa...

Grattis från ett annat lejon! Det är svårt att välja bara en dröresa, jag vill ju se så mycket! Iran har varit ett drömreseland länge, men nu verkar det bli så att nästa resa (inte för att jobba) kommer ske i Japan.

supermom sa...

MIn kusin gjorde din drömresa förra året... var borta i säkert 3-4 månader, gick på yoga och träffade dalai lama... men hon tyckte inte om indien, hon klarade inte av fattigdomen...