måndag, augusti 27, 2007

Hotell i England

I ett tidigare inlägg idag skrev jag om mina upplevelser i London. London är verkligen en stad man bara MÅSTE besöka! "When a man is tired of London he is tired of life, for there is in London all that life can afford." - Samuel Johnson. Och han hade helt rätt.

Det första man måste göra när man kommer till London är att hitta någonstans att bo. Cheaperthanhotels har flera prisvärda hotell i London, i olika områden och i olika prisklasser. Men dom har främst riktat in sej på billigt boende, ofta t.o.m. lägre än vad hotellet självt erbjuder. Det går att boka både sista minuten och för långtidsboende.

Jag har många favoritställen i London. Först och främst gillar jag att shoppa, men tyvärr är London ingen billig stad. Men att fönstershoppa kostar ju ingenting och det finns ju hur mycket affärer som helst att titta i. *s* Ett par böcker hamnar alltid i min resväska efter ett besök i London, men så är ju jag en bokmal också. Jag försöker alltid hinna med några museum eller monument när jag är i London. Madame Tussauds är ett av mina favoriter. Om man behöver tips på museum i London kan man titta in på Tour UK:s hemsida.
Picadilly Circus är en knutpunkt mitt i City och ett bra ställe att bestämma träff på för man kan ju inte missa neonskyltarna. *s*

Om man har möjligheten att stanna under en längre tid i England måste man ju se lite mer av vad landet har att erbjuda. Vad sägs om Birmingham? Ta in på hotell i Birmingham, Englands näst största stad. Det är en industristad med ett väl utbyggt nätverk av kanaler. Man kan hyra kanalbåtar och ta en helgtripp längst med kanalerna. Det är nått jag alltid drömt om att göra. Om man vill besöka en annan storstad är Manchester ett säkert kort. Staden var tidigare känd som en urtrisst industristad men de senaste åren har man lagt ner mycket energi på att tvätta bort den stämpeln. Numera är det en cool stad med mycket sevärdheter, både för dag - och nattliv. För mej är Manchester staden där The Smiths och Happy Mondays kom ifrån (andra kända Manchesterband är Oasis och Stone Roses). Ta in på hotell i Manchester och se om du träffar på någon kändis. Tänk att få träffa på Morrisey! Hur coolt skulle inte det vara?

3 kommentarer:

Pumita sa...

Håller verkligen med om att London är ett MÅSTE! Det var länge sedan jag var där men blev blixtförälskad! :)

P.S. Eftersom jag inte har möjlighet att lägga upp någon bild till Ordlös Onsdag imorgon, har jag fuskat lite och gjort det redan idag. Vore tacksam om du la till min länk. Ha en fin kväll!

Nejma sa...

Pumita, OM jag skulle glömma att lägga in din länk i morgon (lätt hänt, har hjärnan full med byggdamm just nu) så är det ok att du lägger in den i MrLinky i efterhand,jag kommer inte att ta bort den. Annars rensar jag alltid Mr Linky när onsdagen är slut, men den här gången gör jag ett undantag. Just nu får jag vara glad om jag kommer ihåg var jag bor.... Det är ett evinnerligt bankande hela dagarna... *suckar*

Anonym sa...

Inte varit där på 13 år men velat tillbaka ända en dess. Ska dit om 2 år då det är OS!