måndag, augusti 20, 2007

Matrummet

Kommer ni ihåg min överfulla bokhylla som jag visade i förrgår? Den är tömd och ivägburen till vardagsrummet nu. Just nu har vi bara en klädhängare och matbordet i matrummet. Oj, vad rummet blev stort helt plötsligt! *s*

Om några dagar är vårt fina blå fönster ett minne blott. Då ska vi gå in i köket den vägen. Jag hoppas det blir så bra som vi har tänkt oss. *nervös* Det känns lite läskigt att göra en sån här stor förändring i lägenhetens planlösning. A tycker att vi nog borde sätta dit en dörr eller en skjutdörr i glas, men jag tycker att det borde räcka med en dörröppning med en snygg båge. Skulle vi få kallt på vintern får jag väl ta och hänga för någon gardin eller nått för dörrhålet. Att sätta dit en dörr känns fel, för dels måste dörrhålet göras större och dels skulle själva dörren ta upp en massa viktig plats. Visserligen får vi ju ingen riktig yttervägg på balkongen, det blir ju bara en glasvägg. Men jag tror att det kommer att funka bra även utan dörr.

2 kommentarer:

Nässelblom & choklad sa...

Vad kul att följa din renovering. Er lägenhet ser så vacker ut. Läste ditt inlägg om prylhysterin hos barn i Sverige. Tyvärr är det sant. Kanske inte när de är sju, men bra nära. När min dotter gick i lågstadiet, fick de ha med sig en "leksak" på fredagarna. Det började med gosedjur och liknande, men i trean var det vissa som hade med mp3-spelare, mobiltelefon och gameboy. Alltså prylar för flera tusen kronor som ska ligga obevakade på hyllan. Lärarna försökte ordna annat på fritids som bordtennis, pyssel mm - men det är svårt att övervinna teknikprylarna. Min dotter är alltid sist med prylar, vilket innebär att hon fick sin mobiltelefon förra höste, i fyran. Förra julen önskade hon sig olika dockor, gosedjur och hästar. Jättekul tyckte vi och gav henne sådant. Men när skolan startade hade många fått nya mp3-spelare med mer minne och nya modeller på mobiltelefonerna. Hennes var redan gammal för den hade inte blue tooth-överföring. Men hon har fått uthärda med den hon har. Det är en hemsk utveckling - att man aldrig ska få vara nöjd och glad över vad man har. Det kommer ständigt nytt, nytt och nytt.

Nejma sa...

Nässelblom - Tack för berömmet av min lägenhet! Jag ÄLSKAR den här lägenheten och ser en stor potential i den. Men just nu känns det lite jobbigt med ombyggnaden.

Prylhysterin är läskig tycker jag. För det är ju precis som du skriver, man får ju aldrig vara glad över det man har. Även om man köper nått som är senaste modell så går det inte lång tid innan den är "gammal" för det kommit nått nytt. Barn lär sej ju inte att sätta värde på nått då, för dom vill ju hela tiden ha nytt, nytt, nytt.... det som inte är nytt duger itne längre fast det fungerar hur bra som helst. Slit och släng. Jag undrar om det går att stoppa den utvecklingen.

/Nejma