söndag, september 23, 2007

Lidl

Vi har äntligen fått ett Lidl i Ceuta. Ok, jag VET, många i Sverige gillar inte Lidl: dåliga arbetsvillkor, dåliga varor, lång transportsträcka, reklamen håller inte alltid vad den lovar.... Bla bla bla. Jo då, jag känner till allt det där. Men för min del är det verkligen TOPPEN att vi fått ett Lidl. Jag säger bara: grov limpa, riskakor, müsli, havregryn, grovt mjöl... Varor som inte finns på någon sida gränsen eller som kostar skjortan. Nu kan jag få hem matvaror som jag fått beställa från Sverige tidigare, för det som finns på vår Lidl är nästan samma som finns i Stockholm. Jag säger bara HURRA!!!

Jag köpte brödmix när jag var där i förra veckan och trots att jag misslyckades lite (vattnet var nog lite för kallt för att jästen skulle komma igång riktigt och jag hade brödet i ugnen lite väl länge) så blev det jättegott och barnen är överlyckliga! Visst är det marockanska brödet gott och så men lite variation är aldrig helt fel.

Vi ska antagligen tillbaka till Lidl nästa vecka med. Då ska jag satsa på att köpa juice, yoghurt och annat smått och gott. Jag undrar om man kanske t.o.m. skulle kunna hitta sirap där. Jag ska kolla!

7 kommentarer:

Sofia sa...

Nä, jag gillar inte Lidl något vidare, men i brist på Ica och Willys så skulle det duga gott! :) Skönt att kunna få tag på sina vanliga basvaror som man är van vid!

Skönt också att du är tillbaka! :D Jag undrar, hade det kommit någon post från Gävle? Blir orolig att det har försvunnit på vägen... :S

Kram, Sofia

Mimo sa...

Hur funkar det att ta sig över gränsen till de spanska enklaverna? Mycket köer och formaliteter?

Vi funderar på att ta oss till Melilla och därifrån bila runt i nordöstra Marocko. Jag antar att du har marockanskt uppehållstillstånd, själv har jag spanskt. Vet inte om det påverkar.

Om du har lust att skriva lite om det skulle jag uppskatta det mycket.

Mvh
/Mimo

Mayogi sa...

Mimo _ Ett snabbt svar (jag vet att jag är inloggade med "fel" alias men uppkopplingen är så seg så jag orkar inte ändra just nu). Jag skriver ett inlägg om gränsen i morgon! Skulle iof vilja ha med lite foton och så men kommer inte åt dom just nu, för mina fotoCD:er är nedpackade i någon av de femtielva flyttkartongerna vi har lite här och var.

Kom tillbaka i morgon vid den här tiden så ska jag (förhoppningsvis) ha lite info att komma med - om uppkopplingen vill alltså.

/Nejma

KARLAVAGNEN sa...

Ett hjärtligt Grattis! Hmm undrar om inte jag har lite sirap så det skulle räcka att t ex skicka med Mimo om hon bilar ner? Eller vågar man skicka med posten? Ska kolla under veckan!
Anna i Malaga har min email adress.

Om Lidl vet jag just "Lidl" - mig veterligen aldrig vart inne i en sådan, men det låter ju som motsvarigheten till IKEAs mathörna! Eller fyller ungefär samma funktion.

nawiie sa...

Va bra att ni har fått lidl där nere :)

Mimo sa...

Hej Nejma!

Ingen brådska för min skull, jag har full förståelse för röran du bor i. Tack i alla fall. Skriv gärna när du får lugn och ro och en tillfredsställande uppkoppling.

Det kommer inte bli aktuellt för oss förrän i vår skulle jag tippa. Vi skall bl a kolla in hur det går för marockanske kungens stora satsning, "Azur programmet", i Saidia på gränsen till Algeriet. Än så länge är det mest sandhögar ;)
Fast runt 2010 skall det tom byggas ett Carrefour där, men det hinner rinna mycket vatten under broarna till dess.

Nejma sa...

Mimo - Nu kan du läsa om gränsen. *s* Jag sitter och jobbar medan målaren håller på med sitt, så jag kan inte göra så mycket annat....

Karlavagnen - Sirap är aldrig fel. *s* Nu har jag ju ugn som jag kan baka i också. Men jag kollar Lidl först, för det verkar som det tar lite tid innan Mimo kommer hit. Annars kanske det finns i "svenskaffären" i Fuengirola. Ska dit i november och bl.a. hälsa på Anna i Málaga.

Nawiie - Ja, vi håller på att bli riktigt internationella här nere i Afrika. *s*

/Nejma