lördag, september 01, 2007

Mulet idag

Vädret idag är botten! Det är mulet, regntungt och gråtrisst. Det har regnat lite smått, av och till. Ett riktigt ”kura på soffan – väder”. Läsa böcker, dricka te och glo på TV. Hösten är definitivt här! Det börjar bli dags att tänka på höstkläder och filtar i sängarna. Och jag som precis fått bort dom… Det blev en kort sommar i år.

När vi fått ”tillbaka” vår lägenhet blir det till att börja med Operation Höst på fullt allvar. Just nu kan jag inte göra så mycket åt saken. Det första jag ska göra är att gå igenom barnens kläder. Allt som är för slitet ska jag slänga och det som är urvuxet ger jag bort till bästisens svägerska eller till min städerska. Nästa steg på Operation Höst är att plocka fram undanstoppade kläder, prova och vädra. Därefter är det dags att göra en shoppinglista, för att kunna hålla utkik efter bra och billiga kläder. Att handla kläder här är inte riktigt som att handla i Sverige. Visst har vi klädaffärer här också, med fina kvalitetskläder och med prislappar därefter. Men med tanke på att barnen växer så fort och har hål på allt så känns det bättre att satsa på billigare kläder som jag kan kassera med gott samvete efter någon månad. Billiga kläder köps i små butiker med varierande sortiment. Ena dagen har dom jackor, en annan dag byxor och en tredje dag skor. Därför gäller det att ha koll på vad man behöver, så man inte står där en vacker dag med 50 tröjor och inga hela byxor.

Operation Höst går sedan in i en ny fas – sängkläder. Filtarna och täckena som jag stuvade undan bara för några veckor sedan (ja, jag vet, jag var hopplöst efter med Operation Sommar i våras) ska plockas fram och vädras, madrasserna ska vändas och gardinerna ska tvättas.

Sista delen i Operation Höst består av att vinterbona lägenheten – mattorna ska vädras, piskas och dammsugas innan dom läggs på plats. Jag ska kanske köpa en ny, riktig matta till vardagsrummet. En sån där fin,mjuk, gosig matta som barnen kommer att vilja campa på. *s* Sedan ska elementen plockas fram, dammas av och testköras. Men förhoppningsvis behöver jag inte tänka på den här sista delen förrän framåt november eller så, för fram till dess brukar temperaturen inomhus vara rätt okey.

Jag hoppas att våra nya fönster ska hålla värmen inne och draget ute. Det ska bli spännande att se hur det blir med det.

1 kommentar:

darkangel och mumma sa...

Åh, du har fullt upp!
Skönt med nya fönster.

Vi bytte fönster i två sovrum i fjol före jul.
Vilken skillnad! Förut drog det kallt men nu är det varmt och skönt. Och tyst blev det med treglasfönster.