tisdag, september 11, 2007

Ordlös Onsdag - Skoldags!34 kommentarer:

Nejma sa...

Lite tidigt den här veckan kommer Ordlös Onsdag. Som ni ser på bilden är det skoldags i morgon och väskan är packad, dvs är knökfull... Den väger MULTUM! Så jag ska följa med till skolan för att bära en del av innehållet, annars överlever inte väskan första skoldagen. I morgon bitti ringer väckarklockan 05.30. *gäsp*

/Nejma

Lena sa...

Lycka till, hoppas väskan klarar sig med helskinnad!

Haydee sa...

Lycka till! :)

Vilken tid börjar skolorna där egentligen?!

Nina på Johangården sa...

Ja, den såg minsann ut att vara tung att släpa på.

Kent Filppu sa...

Bra att ni håller den svenska "fanan" högt, även om det är i form av en ryggsäck. Här drar det ihop sig till nationaldag på lördag och det firas under hela september, lite skillnad mot i Sverige.

malin2 sa...

Oj det var en väska som heter duga.

Guava sa...

Hur stor är den rättmätige väskbäraren?

Sara sa...

Här i Taiwan ser man manga ungar som har kabinväskor med hjul som skolväskor. Sparar sma ryggar när det är manga kilo böcker, matlador och sportgrejer som ska transporteras...

Åsa sa...

Skolorna börjar som jag förstår lite senare i Marocko, men hur har ni det med de andra loven? En nyfiken lärare undrar litegranna.

Nilla sa...

Vad spännande med skolstart!
Det vill jag gärna läsa mer om sedan. Ha det bra.

Maleé sa...

Hur länge ska denna väskbärare vara i skolan egentligen? Tre veckor i stöten?! Det ser tungt ut.

Åsa sa...

Ja den ser tung ut. Förmodligen laddad inför ett helt skolår :)

Krokofanten sa...

Det är bara att konstatera... Barnen i Sverige har det bra med egna bänkar och skåp... De franska små bär också väskor av den här kalibern...

Nejma sa...

God morgon! Här är klockan lite drygt 6 på morgonen och vi är definitivt inte vana vid att kliva upp så pass tidigt....

Lite snabba svar: Väskbäraren i fråga är nyss fyllda 8 år och ska alltså börja "mellanstadiet", dvs 3:an. Alla barnen på skolan, från 3 års ålder upp till 12, har samma schema - 8.00 - 13.00 under Ramadan och 8.00 - 12.00, 14.30 - 16.15 under resten av året.

Kabinväskor är vanliga här med. Det är faktiskt det bästa, för dom släpar på MYCKET grejer varje dag. Dock aldrig så mycket som första dagen. Första dagen måste dom ha med sej ALLT skolmaterial, dvs pennor, papper, block, färgpennor, böcker och allt annat som lärarna tänker att dom kommer att behöva under skolåret. Sedan är det "bara" läxböcker, block och mellanmål som ska släpas, men fr.o.m. åk 3 är det ett antal kilo som åker fram och tillbaka varje dag.

Mina barn går på en privatskola så deras lov sammanfaller varken med marockanska eller spanska skolor. Tyvärr! Det är svårt att planera nått ihop med andra mammor då.

/Nejma

Nejma sa...

Krokofanten - I mina barns skola har dom egna bord och hyllor där dom lämnar skolmaterialet. Så riktigt så här mycket släpar dom inte varje dag. Men böckerna är stora, så när dom har läxor (i princip varje dag) så blir dt ju en hel del släpande i alla fall. Fast jag har faktiskt dragit kopia på en del av deras skolböcker så dom ska ha ett ex hemma, då slipper dom släpa lika mycket. Hellre gör jag av med lite mer pengar än förstör deras ryggar.

/Nejma

Mimo sa...

Skoldags!
Sådana barndomsminnen bilden väcker hos mig. På den tiden fick man nya, fina böcker som man slog in i bokpapper och vårdade ömt ;)

Blir lite nyfiken på hur det fungerar i Marocko, köper barnen sina böcker själva eller får man dom? Och hur fungerar det i Sverige förresten?

Lisa sa...

Skolstart, minns det med blandade känslor, förväntan/ångest...

Anna-Eva sa...

Skolstart i september. När tar terminen slut då? Och när började sommarlovet? Skönt att vi är så bortskämda i Sverige så vi slipper köpa allt själva.

Anna-Karin sa...

Ja..skoldags,ja...det är verkligen en massa minnen som kommer tillbaka...

Pialotta/Kaffebönan sa...

Ordlös Onsdag.. kan kanske vara bra ibland.. hur gör man för att vara med här då eller är det bara att köra? Var inne hos Helena på Solgudinnans blogg och blev nyfiken:-)
Tjingeling o ha det.. med "packningn".

barajagjohanna sa...

Superschysst väska. :)

Jag blir inte med i ordlös onsdag idag. Istället lägger jag upp EFIT (ett foto i timmen) ikväll.

Carin sa...

Åh skolstart, vilken nostalgi..! Nu verkar alla ungar sucka över att sommarlovet är slut men jag minns att det alltid var jättekul och spännande att komma tillbaka och träffa kompisarna igen efter två månaders ledigt. Efter en vecka eller så var det kanske tråkigt igen, men skolstart för mig klingar positivt!

Carin sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Mildamakter sa...

Det var en välfylld ryggsäck, minsann:o)

Mildamakter sa...

Det var en välfylld ryggsäck, minsann:o)

Marsala sa...

Ja, det måste ju bli en del tyngd i skolarbetet därnere ;) Hoppas han fixar det bra!

Sofia sa...

Tror att jag hoppar över idag... orkar inte fota. :)

Det var verkligen en fullproppad rygga! Hoppas att det gick bra att få både den och barnen till skolan.

Kram, Sofia

härensjö sa...

Later som ganska vettiga tider i skolan. Har i Thailand tycker jag ibland synd om eleverna. Arskurs ett borjar 08.00 och kor till 17.00 sedan pluggar manga extra efter skolan.

Fotavtryck i Asien sa...

Välfyllt onekligen...

Ulrika sa...

När jag gick i sjuan hade vi inte heller skåp utan fick släpa runt på allt hela dagarna... Utanför matsalen var det en stor hög med väskor och kläder under lunchtid (vi fick ju så klart inte ta med oss grejerna in i matsalen). Men när vi började åttan fick vi skåp - vilken skillnad!

Sofia sa...

Jag ångrade mig! Fick lite oanade krafter och plockade av min tomatplanta. Nu är det bara gröningar kvar på den, så de får sitta i några dagar till. :)
Passade på att fota skörden. hihi
Kram, Sofia

malin2 sa...

Nu fick jag det rätt.

Pumita sa...

Stackars liten som ska släpa på allt det där! Skönt att mamma hjälper till att bära. Lycka till!

Feministisk vänstertjej sa...

Lycka till!:-)