torsdag, september 13, 2007

Översvämning!

Dagen började med en mulen himmel.Det är inget ovanligt, det har varit mulet i flera dagar nu, men inget regn. Vid 11 började det regna lite droppar men inget som direkt gjorde en blöt om man gick ut. Vid 12 VRÄKTE det ner! Verkligen VRÄKTE ner! Jag har sett översvämningar här förrut och mycket regn, men inget som ens kommer i närheten av dagens oväder. På mindre än en timme blev vår gata totalt översvämmad, trottoarerna försvann och de låga husen fick in massor med vatten. Grannarna försökte bygga upp vallar, så vattenmassorna skulle håll sej utanför deras dörrar. Jag fick sopa vatten i trappen, för det bara forsade ner under dörrarna på takterassen. T.o.m. rummet på taket blev översvämmat, för vattentrycket var så stort att vattnet pressade sej in genom springorna i fönstren.

Här är några bilder från mitt kvarter när det regnade som värst.
*** UPPDATERING: Har fått höra att flera personer dött i området (Rincón, Castillejos) pga det häftiga skyfallet. En kompis var i Ceuta i morse och han berättade att vattnet gick honom till knäna när han skulle stämpla passet vid gränsen.

6 kommentarer:

Sofia sa...

Åh, jösses! Vad regn! Och vad vatten!

Hoppas att det har sjunkit undan nu.

Kram, Sofia

Thérèse sa...

Jobbigt och otrevligt för er som drabbades men häftiga bilder

barajagjohanna sa...

Jäklar vad vatten. Jag måste säga att det SER häftigt ut, men såklart inser jag att det inte är roligt... huh.

Nu tar jag gärna emot Londontips, har bokat resa, så jag åker om en månad. Du får heeemskt gärna ge tips i mitt Londoninlägg om du orkar.

nawiie sa...

Shit! Det ser inte bra ut!

nawiie sa...

Vilket kvarter är det förresten?

Nejma sa...

Sofia - Gatan är torr nu. Värre är det ju för dom som fick hemmen översvämmade, det tar tid att få möbler att torka upp när dom stått i blöt.

Thérèse - Det kändes rätt tryggt att bo högt upp när jag såg hur vattnet steg igår. Det var häftigt att se ett sånt skyfall men inte kul för dom som var tvugna att vara ute.

Barajagjohanna - Kilar förbi senare ikväll! Du kommer att älska London.

Nawiie - Haha, riktigt så mycket information vill jag inte ge ut på min blog. *s* Men det såg ut ungefär så här över hela Tetuán, Martil och resten av provinsen igår.

/Nejma