onsdag, oktober 31, 2007

Öhoppning i en annan del av världen

En kollega till mej frågade mej häromdagen om jag hade några tips på vart han kan ta vägen nästa sommar. Semestertips alltså. Han är en äldre spansk man som gillar att resa och som nära nog bilat runt hela Europa och delar av Sydamerika. Nu skulle han vilja upptäcka en annan del av världen. Jag har kollat runt lite och jag tror jag har hittat nått för honom - semester i Karibien. Det finns ju så mycket mer än bara pirater där. *s* Dessutom är han inte så mycket för att bo på hotell, så alternativet att hyra en lägenhet eller en villa passar honom bättre tror jag. Det kan man göra på både Bahamas och
Cayman Island. I morgon ska jag tipsa honom om det alternativet så får vi se vad han säger.

Karibien är annars nått jag själv gärna skulle besöka. Jamaica, reggaens hemland, skulle vara ett obligatoriskt stopp för ett Bob Marley-fan som mej. Kuba - ett måste. Puerto Rico - givetvis. Latino men ändå så amerikanskt. ;.) Dykning vid Grenada och Dominica. Franska, brittiska, amerikanska och holländska öar. Olika kolonialmakter, olika språk, olika kulturer. Det känns som ett par veckor inte räcker särskilt långt om man ska besöka den här delen av världen. Någon lyckost som rest runt i Karibien (förutom Kuba alltså)? Pumita, Therese...?

2 kommentarer:

Pumita sa...

Inte än men det vore riktigt häftigt! Har faktiskt funderat på det. Inget annat hindrar mig än brist på tid och pengar. :)

Nejma sa...

Haha, då är det samma som här då - brist på tid och pengar. Inget annat. ;-)

/Nejma