tisdag, januari 08, 2008

Dagarna går...

Nu är vi inne i vår vanliga lunk igen - skola, jobb, studier, städning, matlagning, handling... Men det är rätt skönt faktiskt. Vardagen har sin charm den med.

Jag har kommit igång på jobbet igen. Det känns jättebra! Jag har faktiskt saknat jobbet. Visst låter det konstigt? Men det är helt sant. Jag gillar mina elever och jag dundertrivs på jobbet. Efter en lektion är jag både trött och oerhört pigg. Det är svårt att förklar. Jag är trött för jag lägger ner så mycket energi. Jag är inte en sån lärare som sitter still bakom sin kateder och låter eleverna läsa inantill ur en bok hela lektionen. Tvärtom! Jag far runt över hela klassrummet, ser till så jag pratar med varje enskild elev (lättare nu när elevantalet har minskat), spelar teater och har mej. Jag förbränner nog en massa kalorier varje lektion. *s* Men samtidigt får jag tillbaka så mycket. Mina elever är jättegulliga och vill verkligen lära sej. En av mina elever hade jag inte mycket till övers för när han började, jag tyckte att han verkade egocentrisk och burdus, men nu har han lugnat ner sej och passar in i gruppen. Det är en bra grupp jag har fått i år, dom har blivit kompisar och hjälper varandra. Det är ärligt talat en fröjd att gå till jobbet! Det gör att det känns värt att slita så med pluggandet, för jag vet att i slutändan kommer jag att bli en ännu bättre lärare. Och då är det okey att missa lite nattsömn.

3 kommentarer:

Anna Malaga sa...

Sâdana lärare behövs det fler av! kram,

bosse gren sa...

Måste vara härligt att känna så för sitt arbete.
Önskar dig en god fortsättning på vardagen..

Nejma sa...

Tack både Anna och Bosse! Ja, det är härligt att äntligen ha hittat rätt. Jag har ju hunit igenom ett antal yrken och utbildningar hitills men det här är verkligen det som känns allra bäst. Och det bästa är ju att jag kan dra fördel av alla mina tidigare jobb - på ett eller annat sätt. Så inget känns ju som förlorad tid så att säga.