tisdag, januari 22, 2008

Fickpengar

För en tid sedan skrev jag ett inlägg om att jag tänkte lägga in reklam på bloggen för att tjäna lite fickpengar. Nu har det gått en tid och jag tänkte berätta om resultaten.

Jag försökte mej på reklam genom Tradedoubler först. Det gick ju inte alls. För att man öht ska få några pengar utbetalda måste man ha tjänat ihop minst 500 kronor. När jag efter flera månader inte ens hade kommit upp i en hundralapp gav jag upp. Det finns säkert många som kan få det att fungera, för att deras bloggar/hemsidor är större än mina och för att dom riktar sej till en penningstark läsarkrets som gärna handlar via nätet. Det verkar inte vara mitt fall, så jag tröttnade på den sortens reklam.

Jag har i stället gått över till att jobba med olika företag som vill ha sina sökord exponerade på nätet. Som skribent får man ett uppdrag - några sökord eller länkar som ska finnas med i inlägget. Sedan får man i princip fria händer och kan skriva om nästan vad som helst, så länge man får in sökorden/länkarna och det finns åtminstone en minimal relation till ämnet. För mej, som alltid har varit väldigt noga med att kunna stå för det jag skriver, är det här en väldigt viktig sak. Jag accepterar inga uppdrag som gör reklam för saker jag inte kan stå för. Det som står i mina betalda inlägg är mina egna ord och i dom fall där jag av någon anledning måste ha med någon annans text är jag noga med att skriva ut det.

I USA finns det folk som har detta som enda inkomst och några tjänar grymt mycket pengar på det. Jag gör inte det, för jag har dels ingen lust att göra detta till mer än ett hobbyarbete och dels för att jag helt enkelt inte har tid. Det handlar alltså inte om några större summor i mitt fall. Men för den som är duktig på att skriva och har tid att lägga ner på både bloggandet och skrivandet (ju bättre blog, desto mer uppdrag) kan tjäna rätt bra med pengar, så det är ju ett perfekt extraknäck för både mammalediga, arbetslösa, pensionärer och andra med tid och lust.

2 kommentarer:

Anonym sa...

så smart... hur gör man då..rent praktiskt? vilken typ av företag ?

trevlig läsning på din blogg... hittade den via lata mammans blogg ...som jag också gillar:)

Nejma sa...

Hejsan Anonym! Välkommen hit! Tackar och tar åt mej av ditt beröm. :)

Ett bra ställe för att läsa mer om hur det går till att blogga för pengar och andra sätt att tjäna (lagliga) pengar på nätet är Making A Happy Life. Där finns mycket intressant att läsa.

/Nejma