fredag, februari 08, 2008

I de rätta färgerna

Tack för allt beröm om mitt foto i onsdags. Jag tycker själv också väldigt mycket om den bilden. De gamla gatlyktorna här i sta'n är oerhört vackra. Överhuvudtaget så är de gamla bruksföremålen oftast både vackra och av god kvalitet, till skillnad från dagens "slit-och-släng".

Gatlyktan finns på ett litet torg i den gamla delen av Martil. Så här ser den ut när den fotograferas utan svart-vitt filter.


Byggnaden i bakgrunden är Martils kyrka. En gång i tiden var det en fungerande katolsk kyrka men på 60-talet eller tidigare slutade den användas som kyrka och stod oanvänd i några år. Numera är det ett kulturcenter som ägs av en stiftelse som hör till Tangers biskopsämbete men är religiöst obunden. De allra flesta som arbetar där (jag bl.a. *s*) är voluntärer som arbetar på vår fritid. Vi är ett härligt gäng som trivs väldigt bra ihop. En massa nationaliteter och religioner är representerade och det finns medarbetare bl.a. från Spanien, Tyskland, Camerun, Ekvatorialguinea, Peru, Guatemala, Mexico, Togo... Vårt gemensamma språk är spanska men vi kommunicerar också på franska, engelska och arabiska. Det är ett riktigt "Babels Torn". *s*

Jag har bestämt mej för att försöka fotografera alla dessa gamla miljöer här i sta'n för i takt med att nya hus byggs rivs de gamla. Det gäller att vara snabb för utvecklingen här går i ett rasande tempo.

3 kommentarer:

Miss Lyckad sa...

Mer om Kulturkrockar!

Jag tycker att det är helt Fantastiskt att du sökt dig nya vyer. Lär oss allt nytt! Jag suger i mig bilder jag aldrig sett. Kommunikation världen över behöver vi öva på!

Trevlig helg!

http://miss-lyckad.blogspot.com/

/ Miss Lyckad - för en positiv globalisering -

Shopping Bitch sa...

Vilken fin gatlykta!

Anonym sa...

Nu har jag äntligen tagit mig hit till din blogg..har ju sett ditt bloggnamn både här och där!

Bilden är jättefin och lyktan likaså.
Ha det gott!

www.ninni.blogg.se