fredag, februari 08, 2008

Kolla blodtrycket

En fördel med att motionera och äta sunt är att blodtrycket brukar sjunka. Det är ju verkligen toppen för personer med högt blodtryck. Genom att sänka blodtrycket kan man undvika många sjukdomar och överhuvudtaget få en bättre livskvalitet.

Läkarna rekomenderar att man kollar blodtrycket regelbundet. Men i Sverige är det lite svårt, för det krävs lite planering och inte så lite jobb för att komma åt en mätare. Det är ju inte som här, där man kan mäta blodtrycket på en massa apotek. I Sverige är det inte heller så vanligt än att folk har sin egen blodtrycksmanchett hemma men i många andra länder är det det. I Spanien t.ex.är det inte helt ovanligt att folk har en smärre vårdcentral hemma i fråga om aparater och mediciner. I USA verkar det fungera på samma sätt. Blodtrycksmätare heter "blood pressure monitor" på engelska och man kan köpa en massa olika modeller av blood pressure monitor på nätet. Själv tycker jag att det känns lite läskigt att köpa medicinsk utrustning och medicin på nätet men i USA har dom kommit mycket längre när det gäller sånt än här i Europa. Jag vet inte, hur tänker ni kring att köpa på nätet? I alla fall, i fall att någon i USA eller därikring är sugen på att ha sin egen blood pressure monitor hemma så är det bara att klicka på länkarna för att komma till en sajt som säljer sådana.

Men hur funkar det förresten för oss som av naturen har lågt blodtryck? Tränar vi för mycket kan vi ju bli yra och t.o.m. svimma... Ska vi strunta i att träna då? Nej, självklart inte. Jag har läst någonstans att folk med lågt blodtryck i allmänhet är friskare människor och det låter ju bra, eller hur? Jag är sund utan att träna och utan att äta rätt. *s* Men jag vågar inte riktigt lita på att det verkligen stämmer så jag håller mej nog till mina morgonpromenader istället för att chansa. Dom ger verkligen en kickstart. *s*

1 kommentar:

Anonym sa...

Hmm.. I've thought about this very much..... It does lead to other issues...
frokostordning