onsdag, april 16, 2008

Lekplatser

Det Ordlösa fotot för 2 veckor sedan visar en av de få lekplatserna som finns inom Tetuáns stadsgräns. Jag har tidigare visat foton från den nyaste lekplatsen som ligger inne i centrala Tetuán. Vad jag vet så finns det bara dessa två lekplatser - i en stad med över 400.000 invånare!

Parken på det svartvita fotot ligger precis i stans utkant, vid korsningen Tetuán - Martil - Ceuta - Tangier och ligger inne på en bensinstations område. Många bensinstationer här är inte bara en plats för att tanka bilen utan är byggda som en komplett rastplats med café och restaurang och i bästa fall även en lekplats för barnen. Längst vägen till Ceuta finns det flera såna rastplatser.

Just den här parken (kallad Pompa Total, för att bensinstationen hör till kedjan Total) är väldigt populär, för den är ren och någorlunda välskött. Underlaget består av någon sorts gummiplattor så om barnen ramlar slår dom sej så klart men inte lika hårt som om dom ramlade rakt ner på asfalten. Det finns inga trasiga, livsfarliga lekredskap utan det som går sönder brukar bytas ut relativt snabbt. Gungorna har iof varit borta i närmare ett år nu och istället har som hängt upp tvättlinor där men ok, det finns ju annat att leka med. Lekplatsen ligger på bensinstationens baksida och gränsar till en parkeringsplats men inte direkt till bilvägen. Restaurangen ligger precis brevid så föräldrarna kan äta i lugn och ro medan barnen rasar av sej i klätterställningen. Man behöver inte betala inträde till lekparken och det är inget tvång att äta/dricka, men oftast blir det ändå att man tar åtminstone nått att dricka när man ändå är där. Det går att ta sej till den här lekplatsen även om man inte har bil, för både bussen och grand taxi kör förbi på väg till Martil. McDonalds ligger i närheten så det här är ett bra utflyktsmål för barnfamiljer.

Inga kommentarer: