lördag, april 19, 2008

Nedräkningen har börjat...

Nu är det 30 dagar kvar till mitt första prov. Första veckan ska jag göra 3 prov har jag tänkt -Retorik, Lingvistik och Litteratur. Därefter väntar en tom vecka då jag ska ägna dygnets alla timmar till Fonetiken och sedan gör jag terminens sista prov. Känner jag att jag orkar/hinner gör jag kanske ett försök på Litteraturteorinmed, för ju mindre jag har kvar till september, desto bättre. Det kommer ändå bli en tuff pluggsommar i år. Min semester får jag ta i slutet av september, mellan omtentorna och terminsstarten.

I september har vi bara en vecka med omtentor så den kommer attvara fullbokad för min del. Jag har ju Lingvistik, Fonetik och Teori kvar från första terminen, för i bästa fall klarar jag litteraturen nu i maj, annars har jag omtenta i det med.

Från och med måndag går jag in i "plugg-grottan" och kommer ut i solen först efter proven. Men oroa er inte, jagkommer att fortsätta blogga om än kanske inte så intensivt som i lugnare perioder.

Jag har iaf en jätterolig grej att se fram emot. Mina föräldrar åker på semester till Torremolinos och barnen har lov från skolan en vecka så minaUNDERBARA föräldrar har bjudit in oss att tillbringa den veckan tillsammans med dom. Det är ju helt PERFEKT för min del! Bo på hotell, äta mat någon annan lagat varje dag, ha barnen sysselsatta hela dagarna, massor med tid för mitt pluggande och välbefinnande - kan det bli bättre? Det finns en pool på hotellet och även ett gym. Så jag tänker förena nytta med nöje och ge både knoppen och kroppen en ordentlig genomgång. Man pluggar mycket bättre om man ger kroppen lite att göra, så jag hoppas att jag ska komma hem igen som en ny Nejma. *s*

Nu måste jag inhandla en ny väska, för alla resväskor jag har har brytit ihop. Dom fixar visst inte att bli så fullproppade... Lite nya vår/sommarkläder behöver jag också, för snart har jag rensat igenom min garderob och den blir så tom och fin. *s* Dags för lite nytt!

Idag ska här städas och röjas! Vädret är botten, grått och kallt. Långkallingarna har åkt fram igen. Det är ett perfekt väder för plock hemma. Vad har ni för planer för helgen?

2 kommentarer:

Marsala sa...

Men vad skall du bli? Audionom, logoped...? Skumma ämnen säger en....antropolog

Nejma sa...

Haha! Vad jag ska bli när jag blir stor? Ja du, drömmen är att bli språkvetare och lärare i spanska och spansk litteratur med spanska som andraspråk samt katalanska och katalansk literatur som specialitet. Komplicerat, eller hur? Blir jag inte lärare så hoppas jag på att bli författare eller jobba med olika språkprojekt. Än har jag lång väg att gå innan jag är klar, så jag har tid att bestämma mej.*s*

/Nejma